HPE introduceert versie 3 van HPE GreenLake voor Block Storage

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt de algemene beschikbaarheid aan van versie 3 van HPE GreenLake for Block Storage, gebouwd op HPE Alletra Storage MP - een gedisaggregeerde en schaalbare block storage met een 100 procent databeschikbaarheidsgarantie. De gedeelde storagearchitectuur wordt beheerd via het HPE GreenLake Cloud platform. De nieuwste versie van het blockstorageaanbod voegt een on-premises cloudervaring, grotere schaalbaarheid, en veerkracht en prestaties toe aan de bedrijfskritische workloads.

Deze aankondiging is een stap in de richting van het samenvoegen, standaardiseren en vereenvoudigen van het block storage portfolio op een gemeenschappelijke software en hardware stack. Dit alles wordt samen geleverd met een uniforme cloudbeheerervaring via het HPE GreenLake platform.

Versie 3 bevat een gedisaggregeerde opslag die met nieuwe multi-node geschakelde modellen 2x de prestaties[2] en 2,5x de capaciteit[3] levert. Andere verbeteringen zijn een betere cloudbeheerervaring met AI-gebaseerde prestatierapportage en analyses, en een nieuw dataverdichtingsprogramma dat tot 4x efficiënter is. Versie 3 zorgt ook voor de volledige benutting van de kracht van de NVMe-standaard voor ethernet-netwerken door ondersteuning voor NVMe-oF/TCP toe te voegen aan bestaande Fibre Channel, NVMe-oF/FC en iSCSi-connectiviteitsopties.
Dit HPE block storage platform herdefinieert bedrijfskritische storage en verwijdert veel van de barrières en compromissen die geassocieerd worden met de huidige architecturen.

Nieuwe kijk op storagearchitectuur
Storageleveranciers zijn altijd op zoek naar het verbeteren van de prestaties, veerkracht, schaalbaarheid en kosteneffectiviteit van hun architectuur. Waar traditionele storagearchitectuur vaak beperkt wordt door de midplane die de maximale systeemprestatie bepaalt, biedt HPE GreenLake for Block Storage versie 3, gebouwd op HPE Alletra Storage MP, een flexibel midplane chassis dat genoeg I/O biedt om nooit een knelpunt te vormen. Ook is het mogelijk om incrementele controllers voor betere prestaties en, onafhankelijk en naar behoefte, extra schijven en JBOF’s toe te voegen voor meer capaciteit voor end-userapplicaties. Deze storagearchitectuur, waarin SSD’s worden verdeeld over alle controllers via een netwerk met hoge snelheid, vermijdt silo’s en tolereert storingen op meerdere knooppunten.

HPE GreenLake for Block Storage gebouwd op HPE Alletra Storage MP biedt gedeelde, gedisaggregeerde en schaalbare storage. Disaggregatie wordt mogelijk gemaakt door gestandaardiseerde samengestelde componenten, bestaande uit afzonderlijke compute (controle nodes) en capaciteit (NVMe/JBOF-uitbreidingsracks), verbonden door een snelle, redundante NVMe-oF back-end switch fabric.

Deze modulaire, gedisaggregeerde en schaalbare architectuur op basis van HPE GreenLake for Block Storage gebouwd op HPE Alletra Storage MP biedt aanzienlijke voordelen:
• Eenvoudig en kosteneffectief schalen om te voldoen aan steeds veranderende workloadeisen met gedisaggregeerde storage . Een gedisaggregeerde en schaalbare storagearchitectuur maakt het mogelijk om capaciteit en prestaties onafhankelijk te schalen voor een grotere efficiëntie en lagere kosten. Het is mogelijk om te beginnen met kosteneffectieve configuraties op instapniveau met twee knooppunten en op te schalen naar geschakelde configuraties met meerdere knooppunten met granulaire prestatie- en capaciteitsupgrades. De ROI kan gemaximaliseerd worden via non-disruptieve data-in-place upgrades zonder extra storage te kopen.Versie 3 ondersteunt tot acht JBOF-uitbreidingsracks waardoor schalen van 15,36TB tot ongeveer 2,8PB mogelijk is zonder onderbrekingen. De ondersteuning voor 8 tot 24 SSD’s per behuizing – met de mogelijkheid om schijven te upgraden in stappen van 2 schijven en JBOF’s in stappen van 1 schijf – maximaliseert de efficiëntie en kostenbesparingen door granulaire capaciteitsupgrades.
• Versnel bedrijfskritische applicaties met een volledig gedeelde architectuur met een parallelle, actieve, volledig NVMe en multi-node architectuur, inclusief actieve I/O-verwerking op alle media, controllers en hostpoorten. Dit zorgt voor consistente, voorspelbare prestaties en ultralage vertraging op schaal.Versie 3 introduceert nieuwe 2-controller node en 4-controller node switched modellen (met keuze uit 16- of 32-core configuraties), die het bestaande aanbod van 2-controller node modellen zonder switches aanvullen en tot 2x de prestaties leveren.
• Run elke applicatie zonder compromis met een gegarandeerde 100% databeschikbaarheid, dankzij een always-on service die is gebouwd op een AI-gedreven, gedisaggregeerd, single-point-of-failure platform om een ongeëvenaarde 100% databeschikbaarheid te garanderen voor bedrijfskritische applicaties.Versie 3 maakt voorspellende prestaties mogelijk, zelfs als meerdere nodes in het cluster uitvallen.

AI-gestuurd cloudbeheer
HPE GreenLake for Block Storage gebouwd op HPE Alletra Storage MP levert een AIOps-aangedreven cloud-operationele ervaring om verstoringen te verminderen voordat ze plaatsvinden. Beheerders kunnen vertrouwen op AI-gebaseerde aanbevelingen, geautomatiseerde voorspellende ondersteuning en directe toegang tot experts om het gokwerk uit het beheer van data-infrastructuur te halen.

De belangrijkste verbeteringen in versie 3 zijn de analyse van trends in het gebruik van headroom per volumeset, de belangrijkste hotspots per volumeset op basis van latency, verbeterde detectie van workload drift en detectie van resource contention. Ook zijn de capaciteitsrapportage, capaciteitsbesparingen en efficiëntiemaatstaven verbeterd en introduceren nieuwe duurzaamheidsmaatstaven (inclusief trends in stroomverbruik).

Tags:

Storage, Cloud, AI

Company:

HPE

Partners