11-03-2024

Genetec lanceert unified SaaS-oplossing voor fysieke security

Deel dit bericht

Genetec, leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en Business Intelligence heeft Security Center SaaS aangekondigd.

De oplossing is een schaalbare, open en uniforme SaaS-oplossing waarbij cybersecurity en privacy centraal staan. Security Center SaaS combineert toegangscontrole, video management, forensische zoekmogelijkheden, monitoring van fysieke of digitale ongeautoriseerde toegang, automatisering en vele andere geavanceerde beveiligingsmogelijkheden en is een technologische evolutie van de fysieke beveiligingsindustrie.

"De fysieke security industrie was er tot nog toe niet in geslaagd om cloud, of software as a service optimaal te krijgen, vooral niet voor enterprise klanten", zegt Christian Morin, Vice President Product Engineering en CSO van Genetec Inc. "Met Security Center SaaS zijn organisaties niet langer gebonden aan merkgebonden as a service-oplossingen of as a service-oplossingen met te weinig features, die onnodig dwingen tot een keuze tussen alles on-prem of alles in de cloud. De enterprise mogelijkheden en open architectuur van Security Center SaaS zijn ontworpen om deployment van systemen plaats te laten vinden op de meest logische plek. Deze flexibiliteit voorziet in een al langer bestaande behoefte van eindgebruikers en vult een belangrijk gat in de markt."

Hybride SaaS oplossing ontworpen voor Channel Partners
Omdat deployments steeds geavanceerder worden, vertrouwen eindgebruikers op vertrouwde security professionals die hen begeleiden bij de overgang naar cloud- en hybride omgevingen. Om de nieuwe SaaS-oplossing op de markt te brengen, heeft Genetec het volledige proces van procurement, implementatie en onderhoud getransformeerd, zonder afbreuk te doen aan de enterprise-grade mogelijkheden waar de oplossingen van Genetec om bekend staan.

Met een geautomatiseerd offerte- en orderproces kunnen systemen binnen enkele minuten na het plaatsen van orders, volledig operationeel zijn. De gloednieuwe Genetec Portal maakt het eenvoudig om offertes te maken, te bestellen, te implementeren en grote deployments te beheren. Hierdoor kunnen Channel Partners hun bedrijf laten groeien en de technologie en eigendomsopties leveren waar eindgebruikers behoefte aan hebben.

Enterprise-ervaring in de cloud
Omdat Security Center SaaS de mogelijkheid biedt om de monitoring en het management van meerdere locaties te centraliseren, is het bij uitstek geschikt om te voldoen aan de behoeften van klanten in een groot aantal sectoren, waaronder retail, onderwijs, corporate bedrijven, de financiële sector, de gezondheidszorg en lokale overheid en gemeentes.
De oplossing is geschikt voor low-density deployments met een handvol direct-to-cloud apparaten en kan worden opgeschaald naar duizenden sites en apparaten met hybride opslag en verwerking. Operators kunnen activiteiten beheren vanuit een SOC (Security Operation Center) of terwijl ze onderweg zijn via krachtige web- en mobiele applicaties.

Naadloze evolutie naar de cloud
Security Center SaaS is een implementatie-agnostisch platform dat verschillende configuraties ondersteunt. De nieuwe oplossing is gebaseerd op een hybride SaaS-architectuur. Het stelt organisaties in staat om componenten en locaties naar de cloud te verplaatsen op basis van hun behoeften en vereisten, door gebruik te maken van een combinatie van cloud-native services en cloud-managed appliances, met edge opslag en processing.

Tags:

Security, Edge

Company:

Genetec

Partners