12-03-2024

Oracle introduceert Globally Distributed Autonomous Database

Deel dit bericht

Oracle heeft de algemene beschikbaarheid van de Oracle Globally Distributed Autonomous Database aangekondigd. De database is gebouwd op Oracle's sharding-technologie en biedt de voordelen van Oracle Autonomous Database, terwijl klanten controle houden over data distributie en data placement policy's. Het stelt organisaties in staat om gegevens automatisch te distribueren en op te slaan op fysieke locaties over de hele wereld, terwijl ze makkelijk te benaderen zijn voor applicaties.
 
Als complete, geconvergeerde database vereenvoudigt Globally Distributed Autonomous Database de ontwikkeling en het gebruik van gedistribueerde databases voor kritische toepassingen door vrijwel elke soort data, werklast en programmeerstijl op schaal te ondersteunen. Bestaande SQL-applicaties kunnen gedistribueerde databases gebruiken zonder te worden herschreven. Om te voldoen aan soorten toepassingen, ondersteunt Oracle Globally Distributed Autonomous Database meer gegevensdistributie-, replicatie- en implementatiemethoden dan andere gedistribueerde databases.

Gedistribueerde databases zijn soms moeilijk te implementeren en te beheren vanwege het grote aantal servers op meerdere locaties. Globally Distributed Autonomous Database elimineert deze complexiteit met AI- en ML-gestuurde automatisering van Autonomous Database met automatische gegevensverdeling en shardbeheer. Beheerders kunnen de gedistribueerde database beheren als één database en geautomatiseerde provisioning, tuning, schalen, patchen en beveiligingsmogelijkheden gebruiken om tijdrovende handmatige taken te voorkomen en fouten te vermijden. Bovendien maakt automatische database-scaling het per individuele shard mogelijk voor klanten om middelen, indien nodig, op te schalen en af te bouwen.
 
Aanvullende verbeteringen Oracle Database
Met Oracle's integratie van generatieve AI in zijn technologie-aanbod, hebben ontwikkelaars toegang tot nieuwe tools, waaronder Autonomous Database Select AI, om AI en ML te integreren in hun toepassingen. Select AI kan vragen in spreektaal vertalen naar SQL-query's met behulp van grote taalmodellen (LLM's). Met Globally Distributed Autonomous Database wordt de SQL-query automatisch doorgestuurd naar het juiste land of shard om antwoorden te genereren. Bovendien biedt Oracle Database 23c met Raft quorum-based consensus replicatie automatische failover van de toepassing binnen minder dan 3 seconden, en dat zonder verlies van data. Ook de integratie van AI Vector Search met retrieval augmented generation (RAG) zijn later dit jaar beschikbaar.

Company:

Oracle

Partners