13-03-2024

SAP Datasphere krijgt generatieve AI-functies

Deel dit bericht

SAP introduceert oplossingen die gebruikers in staat stellen om hun data optimaal te gebruiken voor betere inzichten, snellere groei en meer efficiëntie in het AI-tijdperk. Nieuwe functies in SAP Datasphere, waaronder generatieve AI, maken bedrijfsplanning gemakkelijker door het datalandschap te vereenvoudigen en de interactie met data intuïtiever te maken. Centraal staat de business data fabric, een architectuur die garandeert dat data niet slechts een middel zijn, maar de kern vormen van alle strategische initiatieven.

SAP’s AI-copiloot Joule wordt geïntegreerd in SAP Analytics Cloud. Dit maakt het automatiseren van rapporten, dashboards en planningen mogelijk. De SAP HANA Cloud-vectorfunctionaliteiten die nu beschikbaar zijn, maken deze automatisering mogelijk. Ze combineren grote taalmodellen met alle relevante gegevens van de organisatie.

Betrouwbare en beheerde gegevens zijn essentieel voor het zakelijk gebruik van generatieve AI. SAP breidt daarom de samenwerking met Collibra uit om hun AI Governance-platform te integreren met SAP-data-assets. Dit helpt organisaties bij het beheren van AI-beleid, -processen en -praktijken. Het zorgt ook voor transparantie en verantwoording, en helpt bij het naleven van regelgeving en privacybeleid.

Verborgen inzichten blootgelegd
Met de nieuwe ‘knowledge graph’ van SAP Datasphere kunnen organisaties verborgen inzichten en patronen ontdekken in hun applicaties en systemen. Dit stelt zowel technische als zakelijke gebruikers in staat om de relaties tussen data, metadata en bedrijfsprocessen diepgaand te begrijpen, en verhoogt de effectiviteit van machinelearning- en large language-modellen.

Geïntegreerde planning en analyse
SAP Datasphere is nu geïntegreerd in SAP Analytics Cloud om een uniform systeem voor datamanagement en analyses te bieden. Dit ondersteunt de planning in de hele organisatie. Planners kunnen een flexibel model gebruiken om silo's in de planning te doorbreken. Ze hebben één tool voor datavoorbereiding, modellering en planning.
Daarnaast kunnen zakelijke gebruikers de nieuwe kompasfunctie in SAP Analytics Cloud gebruiken. Dit verbetert de resultaten in planning en analyse door datagestuurde simulatie. Organisaties kunnen complexe simulaties uitvoeren via een chatinterface. Dit helpt bij het evalueren van voorspellende uitkomsten en het aanpassen van controleerbare variabelen om het beste plan te vinden.

Partners