15-03-2024

OutSystems kondigt AI Agent Builder aan

Deel dit bericht

OutSystems kondigt AI Agent Builder aan, een innovatieve oplossing in het OutSystems Developer Cloud-platform die het eenvoudig maakt om applicaties die worden aangedreven door generatieve AI op te nemen in een digitale transformatiestrategie. Het ondersteunt daarnaast bij het beheer van AI-gebruik door standaardisatie en beveiliging te garanderen.
 
AI Agent Builder is de volgende stap van OutSystems' drieledige AI-strategie die bestaat uit de inzet van GenAI om iteratieve applicatieontwikkeling te versnellen, het verbeteren van de security, performance en flexibiliteit tijdens de hele ontwikkelcyclus, en het ontwikkelen van GenAI-gebaseerde applicaties om transformatie te versnellen. AI Agent Builder geeft IT-teams alles wat ze nodig hebben om GenAI-agents te bouwen en te integreren in nieuwe of bestaande applicaties, zonder enige programmeer- of AI-expertise. Hiermee wordt het nijpende tekort aan AI-talent aangepakt en wordt weken aan ontwikkeltijd bespaard.
 
De aankondiging komt op een goed moment, aangezien CIO's nog op zoek zijn naar innovatieve en efficiënte benaderingen voor digitale transformatie. "Terwijl slechts 9% van de leidinggevenden momenteel GenAI-technologieën heeft ingezet, is 75% van plan dit te doen via samenwerkingen", aldus MIT Tech Review Insights. Dit weerspiegelt de behoefte aan betrouwbare partners die GenAI kunnen implementeren in hun organisatie.

Bedrijven die een AI-strategie implementeren hebben te maken met een aantal uitdagingen, zoals hogere klantverwachtingen, maar ook een tekort aan talent en vaardigheden. Dit is met name van toepassing als het gaat om het beheren van een wildgroei aan AI-toepassingen, en het snijvlak van AI en privacy, compliance en beveiliging. AI Agent Builder pakt deze problemen aan door mensachtige digitale interacties mogelijk te maken en directe contextbewuste reacties en acties te leveren met minimale menselijke tussenkomst. Gebruikers kunnen kiezen uit Azure OpenAI of AWS Bedrock foundation modellen, deze integreren met hun eigen kennisbronnen en hierbij instructies in natuurlijke taal zoals "Je bent een vriendelijke klantenservicemedewerker" invoeren voor gebruik in applicaties. AI Agent Builder vereenvoudigt het ontwikkelproces, waardoor organisaties snel geavanceerde GenAI-oplossingen kunnen aanpassen en implementeren, innovatie kunnen versnellen en de operationele efficiëntie kunnen verbeteren.
 
AI Agent Builder biedt IT-leiders in elke branche een raamwerk om hun AI-strategie te versnellen en de complexiteit van GenAI-implementatie te beheren. De belangrijkste kenmerken zijn:
• AI-agent ontwikkeling op maat, mogelijk gemaakt door een intuïtieve, visuele interface, waarmee gebruikers GenAI-agents kunnen ontwerpen, configureren en implementeren voor hun specifieke bedrijfsbehoeften, allemaal zonder dat ze hoeven te coderen.
• Een bibliotheek met vooraf gedefinieerde GenAI-apps, zoals GenAI voor de klantenservice om nauwkeurige antwoorden te genereren op vragen van klanten, of een intelligente salestoepassing om klantgesprekken samen te vatten.
• De inzet van retrieval-augmented generation (RAG) om de output beter af te stemmen op de eindgebruikers, op basis van hun eigen gegevens.
• Ingebouwde vangrails voor toegangsbeheer en prestatiemonitoring om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van resultaten te vergroten.


Partners