18-03-2024

NetApp voegt AI-innovatie toe aan data-infrastructuur

Deel dit bericht

NetApp biedt oplossingen die de mogelijkheden van generatieve AI-projecten (GenAI) maximaliseren en concurrentievoordeel opleveren voor gebruikers. Gebruikers tillen hun AI-projecten naar een hoger niveau door intelligente data-infrastructuur te combineren met high-performance compute en processing van NVIDIA.

Volgens het NetApp 2023 Data Complexity-rapport maken bijna drie op de vier bedrijven al gebruik van GenAI. Om alles uit GenAI te halen, hebben organisaties veilige, hoogwaardige toegang nodig tot data die verspreid zijn over complexe hybride en multicloudomgevingen. Alleen een intelligente data-infrastructuur maakt het beheer eenvoudiger. Waar de data zich ook begeeft, een intelligente data-infrastructuur biedt hoge prestaties zonder nieuwe infrastructuursilo's nodig te hebben en voorziet in vertrouwde, veilige data dat verantwoorde AI stimuleert.

Voor bedrijven die GenAI inzetten ter verbetering van hun activiteiten en strategische besluitvorming, update NetApp de intelligente data-infrastructuuroplossingen, waaronder:
• NetApp AIPod is NetApps AI-geoptimaliseerde en geconvergeerde infrastructuur voor AI-projecten van organisaties met de hoogste prioriteit, waaronder training en inferencing. NetApp AIPod met NVIDIA DGX is nu een gecertificeerde NVIDIA DGX BasePOD-oplossing die gebruikmaakt van NVIDIA's, DGX H100-platform gekoppeld aan flash-systemen uit de NetApp AFF C-serie met capaciteit om een nieuw niveau van betaalbare kosten en prestaties te realiseren en verbetert tegelijkertijd rackruimte en duurzaamheid. NetApp AIPod met NVIDIA DGX blijft ook NVIDIA DGX A100-systemen ondersteunen.
• FlexPod for AI-referentiearchitecturen breiden de geconvergeerde infrastructuuroplossing van NetApp en Cisco uit. FlexPod for AI ondersteunt het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform. FlexPod for AI kan worden uitgebreid met RedHat OpenShift en SuSE Rancher. Er is nieuwe schaalbaarheid en benchmarking toegevoegd om steeds GPU-intensievere toepassingen te ondersteunen. Klanten kunnen deze nieuwe FlexPod-oplossing gebruiken om een end-to-end blueprint te krijgen voor het efficiënt ontwerpen, implementeren en gebruiken van het FlexPod-platform voor AI-toepassingen.
• NetApp is nu gevalideerd voor NVIDIA OVX-systemen. NetApp-storage in combinatie met NVIDIA OVX-computersystemen helpt bij het stroomlijnen van enterprise AI-implementaties, inclusief model fine-tuning en inference workloads. De gevalideerde NVIDIA OVX-oplossingen worden aangedreven door NVIDIA L40S GPU's en zijn verkrijgbaar bij toonaangevende serverleveranciers. Ze bevatten NVIDIA AI Enterprise-software, NVIDIA Quantum-2 InfiniBand of NVIDIA Spectrum-X Ethernet en NVIDIA BlueField-3 DPU's. NetApp is een van de eerste partners die deze nieuwe storagevalidatie voor NVIDIA OVX voltooit.

NetApp kondigt ook cyberresilience-oplossingen aan, waaronder een toepassing van AI/ML in storage om ransomware te bestrijden. De Autonomous Ransomware Protection with AI (ARP/AI) biedt machine learning in ONTAP. Het biedt verbeterde nauwkeurigheid en prestaties die nodig zijn om nieuwe, meer geavanceerde cyberaanvallen te detecteren en te beperken.

Partners