21-03-2024

Cegeka lanceert containerplatform KubePort

Deel dit bericht

Cegeka introduceert KubePort, een managed containerplatform dat is ontwikkeld om cloud-native development te vereenvoudigen en een DevSecOps-aanpak te faciliteren.

Volgens Cegeka is de huidige manier van applicatieontwikkeling aan verandering onderhevig door de adoptie van cloudoplossingen, microservices architecturen, DevSecOps-methodologieën en strengere regelgeving. Hoewel deze ontwikkelingen onmiskenbare voordelen bieden, heeft dit de manier van applicaties ontwikkelen, implementeren en onderhouden veranderd, waardoor ontwikkelaars zich bezig moeten houden met taken die veel verder gaan dan alleen het schrijven van code. Hun traditionele programmeertaken en vaardigheden zijn niet meer voldoende.  

Cegeka wil deze uitdagingen aanpakken met KubePort, een cloud-native managed containerplatform. KubePort is Cegeka's oplossing voor klanten die een DevSecOps-aanpak willen hanteren en de voordelen van cloud-native technologieën willen benutten. Het is een managed service die begeleiding en ondersteuning biedt op drie niveaus van de IT-stack: infrastructuur, containerplatform en cloud-native tooling. KubePort is cloud-agnostisch, wat betekent dat het zowel op een public of private cloud kan draaien, en het is gebaseerd op industriestandaard tooling en frameworks. Deze oplossing is ontworpen om ontwikkelaars te ondersteunen, veiligheid en compliance te verzekeren, en een stabiele én consistente omgeving te bieden voor operationele teams.

In plaats van platform engineering teams samen te stellen en te onderhouden, wat kostbaar en tijdrovend kan zijn, kunnen organisaties profiteren van het platform engineering team van KubePort, dat zorgt voor een betrouwbaar en veilig softwareontwikkelingsproces.

Partners