02-04-2024

Cognizant en Google Cloud breiden AI-samenwerking uit

Deel dit bericht

Cognizant en Google Cloud breiden hun samenwerking uit om de software delivery lifecycle te verbeteren en de productiviteit van ontwikkelaars te versnellen.

Cognizant gaat Gemini for Google Cloud op twee manieren gebruiken. Ten eerste worden medewerkers van Cognizant opgeleid om Gemini te gebruiken voor ondersteuning bij softwareontwikkeling. Ten tweede integreert Cognizant de geavanceerde mogelijkheden van Gemini in de interne activiteiten en platformen. Door gebruik te maken van Gemini for Google Cloud zijn ontwikkelaars van Cognizant in staat sneller en effectiever code te schrijven, te testen en te implementeren. Dit verbetert uiteindelijk de betrouwbaarheid en kostenefficiëntie van het bouwen en beheren van klantapplicaties.

Door de samenwerking maken Cognizant en Google Cloud gebruik van Gemini om een breed scala aan voordelen te bieden aan zakelijke klanten in verschillende sectoren. Klanten worden onder meer ondersteund in het snel bouwen van applicaties, het grondig testen van code, en het snel oplossen van problemen om de prestaties te optimaliseren gedurende de gehele levenscyclus van de softwarelevering.

In de komende twaalf maanden investeert Cognizant in het faciliteren van meer dan 70.000 medewerkers in verschillende functies voor het AI-aanbod van Google Cloud. Dit ligt volledig in lijn met het Synapse-initiatief van het bedrijf om tegen 2026 wereldwijd een miljoen mensen bij te scholen. Daarnaast integreert Cognizant Gemini in haar suite van geautomatiseerde platforms, te beginnen met het onlangs aangekondigde Cognizant Flowsource platform voor ontwikkelaars.

Google Cloud ondersteunt Cognizant daarnaast bij de verdere ontwikkeling van best practices op het gebied van AI-gestuurde software engineering en door de Cognizant Google Cloud AI University te helpen bij de lancering van geavanceerde cursussen over AI use cases.

Partners