02-04-2024

KPMG en SAP slaan handen ineen met SAP PartnerEdge programma

Deel dit bericht

KPMG Nederland heeft zich aangesloten bij het SAP PartnerEdge programma. Met deze samenwerking komen de zakelijke expertise van KPMG en de technologische kennis van SAP samen. Daarnaast worden klanten verder ondersteund in hun digitale transformatie met als doel de toekomstbestendigheid van organisaties te versterken.

Het SAP PartnerEdge programma biedt een uitgebreide toolbox met diverse SAP-oplossingen. Hierdoor kan KPMG ook gebruik maken van de kennis van het SAP-ecosysteem. Daarnaast krijgt KPMG toegang tot een breed scala aan tools en ondersteuning die de ontwikkeling van applicaties bevorderen, tegen lagere kosten en op een hoger tempo.

Edwin Herrie, Head of Advisory bij KPMG Nederland, onderstreept de betekenis van deze samenwerking: “Organisaties moeten wendbaar blijven om in te spelen op veranderende omstandigheden, en technologie helpt daarbij. Daarnaast is het stroomlijnen en standaardiseren van processen ook vanuit financieel oogpunt belangrijk. KPMG heeft veel expertise in huis, zowel op organisatorisch als technologisch vlak. Dat is nodig, want dit soort complexe transformaties omvatten veel meer dan alleen IT. Daarom zijn we trots op deze samenwerking met SAP en verheugen we ons op de projecten die we samen zullen oppakken."

Realiseren van duurzame vooruitgang
Hoewel de noodzaak er is om te moderniseren en om toekomstbestendig te blijven, zijn organisaties onzeker over de stappen die gezet moeten worden in hun digitale transformatie. Wereldwijd heeft KPMG meer dan 6.000 SAP consultants in dienst. Zij ondersteunen klanten bij het inspelen op veranderingen in de markt, het optimaliseren van hun cloudoplossingen en het realiseren van duurzame groei:
• Bedrijfstransformaties versnellen – KPMG’s digitale transformatie-aanpak 'Connected. Powered. Trusted.' bevat KPMG Powered Enterprise, een resultaatgerichte, functionele transformatieoplossing die gericht is op snelle en efficiënte transformatie voor organisaties. KPMG Powered Enterprise, mogelijk gemaakt door SAP, is gebaseerd op de diepgaande kennis van het SAP-technologielandschap van KPMG-professionals en hun ervaring met het beheren van S/4HANA-implementaties voor klanten. Powered Enterprise benadert op holistische wijze de verschillende aspecten en gevolgen van functionele transformatie, om organisaties veerkrachtiger en concurrerender te maken.
• Transparantie over ESG – Door de kennis van KPMG te combineren met tools die op SAP-software draaien, helpt KPMG hun klanten om duurzaamheidsgegevens te integreren in de kern van hun bedrijfsvoering. Op deze manier kunnen organisaties inspelen op actuele ESG-data. KPMG vervult hierin diverse rollen zoals het verbeteren van prognoses en planning of gegevensbeheer. Met als doel efficiënter te rapporteren over ESG en weloverwogen besluiten te kunnen nemen.
• De mogelijkheden van SAP Business AI benutten – KPMG helpt om AI te integreren in de kernprocessen van klanten – door het verbinden van financiën, supply chain, inkoop, verkoop, marketing, human resources en IT. Hierbij combineren onze specialisten hun ervaring uit eerdere transformaties met diepgaande kennis van AI en ervaring met SAP-technologieën.

Partners