04-04-2024

MongoDB breidt beschikbaarheid Atlas uit naar zes cloudregio's

Deel dit bericht

MongoDB heeft aangekondigd dat haar dataplatform MongoDB Atlas nu beschikbaar is in zes extra cloudregio's in Canada, Duitsland, Israël, Italië en Polen. Met deze uitbreiding is MongoDB Atlas nu beschikbaar in 117 cloudregio's in Amazon Web Services (AWS), Google Cloud en Microsoft Azure.
 
Naast de ruimste keuze aan beschikbare cloudregio's, bieden multi-cloud clusters op MongoDB Atlas klanten de mogelijkheid om verschillende diensten van AWS, Google Cloud en Microsoft Azure te combineren om moderne applicaties te bouwen, implementeren en draaien.

Met een MongoDB Atlas multi-cloudcluster kunnen organisaties bijvoorbeeld gegevens gebruiken van een applicatie die draait op één cloudaanbieder en die gegevens verwerken op een andere cloudaanbieder zonder de complexiteit van het handmatig beheren van dataverplaatsing. Organisaties kunnen ook data gebruiken die zijn opgeslagen in verschillende clouds om één applicatie te voeden of om een applicatie eenvoudig te migreren van de ene cloudprovider naar de andere als hun behoeften veranderen.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten zijn de volgende nieuwe cloudregio's beschikbaar:
• Verschillende AWS-services zoals Amazon SageMaker en kan worden gebruikt met Amazon Bedrock om AI-applicaties te bouwen. Klanten die toepassingen bouwen met MongoDB Atlas op AWS kunnen ook profiteren van AI-ondersteuning bij het coderen met behulp van Amazon CodeWhisperer, die is getraind op MongoDB-code en best practices door een samenwerking tussen AWS en MongoDB.
• Nieuw op Google Cloud: MongoDB Atlas is wereldwijd beschikbaar in 38 Google Cloud-regio's en is geïntegreerd met verschillende Google Cloud-services, waaronder BigQuery en Vertex AI voor het bouwen van AI-gebaseerde applicaties. Voor MongoDB-klanten in de overheid of gereguleerde industrieën die willen profiteren van Google Cloud-services, maar workloads willen draaien met de meest gevoelige gegevens, is MongoDB Enterprise Advanced nu beschikbaar op Google Distributed Cloud Hosted (GDCH), en MongoDB is een preferred partner voor de oplossing.
• Nieuw op Microsoft Azure: MongoDB Atlas is wereldwijd beschikbaar in 48 Microsoft Azure regio's met verschillende Microsoft Azure diensten, waaronder Microsoft Fabric en kan worden gebruikt met Azure OpenAI en Microsoft Semantic Kernel voor het bouwen van AI-gestuurde toepassingen. MongoDB Atlas Online Archive en Atlas Data Federation zijn nu ook algemeen beschikbaar op Microsoft Azure, waardoor klanten Atlas-databases automatisch kunnen rangschikken naar de meest kosteneffectieve cloud object storage-optie met behoud van de mogelijkheid om gegevens te bevragen, samen met een naadloze manier om gegevens te lezen en te schrijven vanuit Atlas-databases en cloud object stores.

Partners