24-04-2024

Cognizant en Microsoft willen toepassing GenAI in bedrijfsleven uitbreiden

Deel dit bericht

Cognizant en Microsoft gaan een partnerschap aan om Microsofts generatieve AI en Copilots beschikbaar te maken voor miljoenen gebruikers. De partijen willen met de samenwerking de bedrijfsvoering van bedrijven transformeren, de ervaringen van werknemers verbeteren en cross-industry innovatie stimuleren.

Als onderdeel van de samenwerking koopt Cognizant 25.000 Microsoft 365 Copilot-licenties voor Cognizant medewerkers, samen met 500 Sales Copilot-licenties en 500 Services Copilot-licenties om zo de productiviteit te verhogen, workflows te optimaliseren en klantervaringen te verbeteren. Daarnaast rolt Cognizant Microsoft 365 Copilot uit naar een miljoen gebruikers bij 2.000 klanten in 11 branches. Door middel van Cognizant’s Synapse opleidingsprogramma, zijn 35.000 ontwikkelaars van Cognizant getraind op Github Copilot, met nog eens 40.000 ontwikkelaars die gepland staan om training te ontvangen.

“Onze verder uitgebreide samenwerking met Cognizant helpt organisaties generatieve AI in te zetten om bedrijfsactiviteiten te transformeren, ervaringen van werknemers te verbeteren en nieuwe waarde voor klanten te leveren”, zegt Judson Althoff, executive vice president en chief commercial officer bij Microsoft. “Door de branche-expertise van Cognizant te combineren met de Copilot-mogelijkheden van Microsoft, waaronder Copilot voor Microsoft 365 en GitHub Copilot, ondersteunen we bij het stimuleren van AI-adoptie en innovatie voor miljoenen gebruikers in het hele netwerk.”

Cognizant en Microsoft werken samen om branchespecifieke oplossingen te leveren met behulp van Copilot Studio, een platform waarmee gebruikers hun eigen branche- en functiespecifieke Copilots kunnen maken en aanpassen, en wat gebruik maakt van generatieve AI-taalmodellen, bedrijfsapplicaties en bedrijfsdata. Naast de gezondheidszorg geven Cognizant en Microsoft prioriteit aan toepassingen in sectoren als retail en consumentengoederen, financiële dienstverlening, biowetenschappen, maakindustrie, communicatie en media.


Tags:

AI, Generative AI

Company:

Cognizant, Microsoft

Partners