26-04-2024

WSO2 verbetert productiviteit ontwikkelaars met API-beheer

Deel dit bericht

Softwareontwikkelaars worden geconfronteerd met toenemende eisen om sneller innovatieve nieuwe digitale ervaringen te leveren, maar die ervaringen zijn vaak gebaseerd op een complex web van data, processen, diensten en API's die met elkaar verweven moeten worden. WSO2 helpt ontwikkelaars hun inspanningen te stroomlijnen en hun productiviteit te verhogen met de introductie van nieuwe mogelijkheden voor WSO2 API Manager, WSO2 API Platform voor Kubernetes (WSO2 APK) en WSO2 Micro Integrator.

De verbeteringen omvatten:
• Een enkele, uniforme control plane beheert zowel WSO2 API Manager als WSO2 APK data planes, waardoor krachtig API-beheer naar Kubernetes-omgevingen wordt gebracht.
• Nieuwe op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde WSO2 AI Developer Assistant in de WSO2 API Manager control plane verbetert het zoeken in de Developer Portal en voegt natuurlijke taal API testen toe.
• GraphQL ondersteuning in WSO2 APK levert precieze data toegangsmogelijkheden voor APK API's om efficiënter data op te halen.
• Nieuwe WSO2 Micro Integrator uitbreiding voor Microsoft Visual Studio Code (VS Code) biedt een intuïtieve grafische interface met een AI MI Copilot om het ontwikkelen van integraties met natuurlijke taal prompts te vereenvoudigen.

"In het streven naar snellere innovatie hebben softwareontwikkelingsteams composable applicaties en microservices omarmd, maar ze hebben ook meer gemak en efficiëntie nodig van hun ondersteunende API-beheer en integratietechnologieën", zegt Christopher Davey, WSO2 vice president en general manager - API & integration software business unit. "Met onze nieuwe AI-gebaseerde assistenten, unified control plane voor WSO2 API Manager en WSO2 APK, en WSO2 Micro Integrator voor VS Code uitbreiding, verbeteren we de ervaringen van deze ontwikkelaars door een meer gebruiksvriendelijke, productieve en toekomstbestendige omgeving aan te bieden die aansluit bij hun evoluerende behoeften.

Sterker, gestroomlijnd API-beheer
WSO2 levert twee open-source softwareaanbiedingen om te voldoen aan de uiteenlopende API-beheerseisen van organisaties wereldwijd. WSO2 API Manager is WSO2's uitgebreide, toonaangevende platform voor full lifecycle API-beheer, dat wereldwijd meer dan 60 biljoen transacties per jaar uitvoert. WSO2 APK, dat in september 2023 werd gelanceerd, is vanaf de basis ontwikkeld om gebruik te maken van de inherente sterke punten van Kubernetes, terwijl API-beheerpraktijken en -workflows worden geoptimaliseerd. De nieuwste productreleases stellen softwareontwikkelingsteams in staat om gebruik te maken van de sterke punten van WSO2 API Manager's robuuste API management control plane functies en WSO2 APK's efficiënte, cloud-geoptimaliseerde data plane binnen een Kubernetes-omgeving.
Unified Control Plane. De nieuwe versies van WSO2 API Manager en WSO2 APK, die vandaag algemeen beschikbaar zijn, kunnen worden geconfigureerd om de datavlakken van beide producten te laten beheren door de WSO2 API Manager control plane. Nu kunnen API's die draaien in WSO2 APK gateways profiteren van de gevestigde beheermogelijkheden in de gebruikersinterface (UI) en Developer Portal/Marketplace van WSO2 API Manager.
WSO2 AI-ontwikkelaar assistent. Via het control plane krijgen gebruikers van WSO2 API Manager en WSO2 APK ook toegang tot de bètaversie van een nieuwe intelligente assistent die chat gebruikt in natuurlijke taal om de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen.
GraphQL-ondersteuning voor WSO2 APK. De nieuwste WSO2 APK release ondersteunt de GraphQL query taal, zodat ontwikkelaars en API gebruikers specifieke data kunnen opvragen die ze nodig hebben van hun services. De resultaten zijn vereenvoudigde ontwikkeling, verbeterde onderhoudbaarheid van code, hogere efficiëntie en grotere flexibiliteit.

Eenvoudiger Integratie Ontwikkeling
WSO2 Micro Integrator is een uitgebreid, open-source integratieproduct dat de connectiviteit tussen applicaties, diensten, data en de cloud stroomlijnt met behulp van een low-code grafische ontwerpervaring, terwijl het de flexibiliteit biedt om zowel microservices als enterprise service bus (ESB) stijl implementaties te ondersteunen.

Om een moderne, intuïtieve en efficiënte ontwikkelomgeving te bieden voor WSO2 Micro Integrator, introduceert WSO2 de WSO2 Micro Integrator voor VS Code extensie, die beschikbaar zal zijn als developer preview op 7 mei 2024, de eerste dag van WSO2Con. Ontworpen om de workflow en ervaring van het werken aan integratieprojecten te verbeteren, laat het ontwikkelaars profiteren van de populaire, gebruiksvriendelijke VS Code Editor en integreert het naadloos met cloud platforms voor interactie met cloud services en API's.

De uitbreiding bevat ook MI Copilot voor AI-ondersteunde ontwikkeling. Met MI Copilot kunnen ontwikkelaars hun integratieprobleem in natuurlijke taal beschrijven en MI Copilot genereert automatisch de vereiste configuraties. Dit verkort de installatietijd aanzienlijk, stroomlijnt de ontwikkeling en stelt ontwikkelaars in staat om sneller productief te worden.

Company:

WSO2

Partners