10-05-2024

Dynatrace kondigt observability-gebaseerde oplossing voor Kubernetes security aan

Deel dit bericht

Dynatrace kondigt de uitbreiding aan van haar platform met Kubernetes Security Posture Management (KSPM)-mogelijkheden voor observability-driven security, configuratie en compliance-monitoring. Deze aankondiging volgt op de integratie van Runecast-technologie in het Dynatrace-platform na de succesvolle overname van het bedrijf eerder dit jaar.

Het KSPM-aanbod bouwt voort op de bestaande beveiligingsmogelijkheden van Dynatrace, waaronder Runtime Vulnerability Analytics (RVA) en Runtime Application Protection (RAP), waardoor de bescherming van cloud-native applicaties in het Dynatrace-platform wordt versterkt. Deze gecombineerde mogelijkheden bieden DevSecOps-, beveiligings-, platform engineering- en SRE-teams, die allemaal verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de beveiliging van Kubernetes-omgevingen, een innovatieve oplossing voor security en compliance.

De KSPM-oplossing van Dynatrace, gecombineerd met de bestaande RVA- en RAP-mogelijkheden van het platform, stelt teams in staat om direct risico's te detecteren in hun Kubernetes-implementaties en automatisch herstel te prioriteren op basis van risicoblootstelling. Om dit op schaal te bereiken, maakt Dynatrace gebruik van Davis hypermodal AI, dat voorspellende en causale AI-technieken combineert voor nauwkeurige antwoorden en automatisering, en generatieve AI voor een hogere productiviteit. Hierdoor kunnen teams uitgebreide inzichten verkrijgen in cloud-native applicaties in code, bibliotheken, language runtime en containerinfrastructuur. Dit helpt hen om de beveiliging van hun Kubernetes-implementaties te versterken en tegelijkertijd te voldoen aan regelgeving en best practices uit de sector, waaronder die gedefinieerd door het Center for Internet Security (CIS).

Partners