13-05-2024

Oracle Code Assist biedt ontwikkelaars snellere applicatiebouw met AI

Deel dit bericht

Oracle heeft Oracle Code Assist aangekondigd, een AI-codebegeleider, om ontwikkelaars te helpen ontwikkeling te versnellen en codeconsistentie te verbeteren. Oracle Code Assist wordt aangedreven door grote taalmodellen (LLM's) die draaien op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en zijn geoptimaliseerd voor Java, SQL en applicatieontwikkeling op OCI.

Het is de bedoeling dat Oracle Code Assist ontwikkelaars contextspecifieke suggesties geeft die kunnen worden afgestemd op de best practices en codebases van een organisatie. Oracle Code Assist zal ook worden ontworpen om te worden gebruikt voor het bijwerken, upgraden en refactoren van code die is geschreven in de meeste moderne programmeertalen.

AI-ondersteunde softwareontwikkeling heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop software wordt geconceptualiseerd, gemaakt, getest en beheerd. Met AI-ondersteunde tools kunnen ontwikkelaars nieuwe ideeën verkennen en intelligente suggesties krijgen voor nieuwe, geüpgradede of gerefactureerde code. Bovendien kunnen routinetaken worden geautomatiseerd, waardoor AI-tools een integraal onderdeel worden van elke fase in de levenscyclus van softwareontwikkeling (SDLC).

Oracle Code Assist zal hier naar verwachting een uitstekend voorbeeld van zijn, door elke stap in de SDLC aan te pakken met codefragmenten, dependency analysis, alternatieven om fouten te beperken, testgevallen, annotatie, samenvatting en documentatie. Oracle Code Assist wordt ingezet als een plugin voor de ontwikkelomgeving van JetBrains IntelliJ IDEA of Microsoft Visual Studio Code en zal speciaal worden getraind om deskundige, opiniërende feedback te geven om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen, optimaliseren en upgraden van applicaties, waar ze ook worden uitgevoerd.

Oracle is de beheerder en belangrijkste ontwikkelaar van het Java-platform. Oracle Code Assist is getraind op een brede verzameling software die is ontwikkeld gedurende vele jaren van applicatie- en softwareontwikkeling. Door afstemming met OCI's service-API's, coderingspatronen en Oracle's eigen best practices voor softwareontwikkeling uit Java, SQL, OCI en aanvullende praktijken zoals NetSuite's SuiteScript, zal Oracle Code Assist naar verwachting ideaal zijn uitgerust om organisaties van dienst te zijn, ongeacht waar hun software en applicaties worden ingezet.

Ontwikkelaars die bij Oracle werken gebruiken Oracle Code Assist actief om nieuwe Oracle-producten en -services te bouwen. Het is de bedoeling dat het in de toekomst beschikbaar komt voor klanten van Oracle.

Partners