14-05-2024

Veeam introduceert Kasten for Kubernetes V7.0

Deel dit bericht

Veeam Software kondigt de release aan van Veeam Kasten for Kubernetes V7.0. Met meer dan dertig nieuwe functies en verbeteringen levert deze versie van Veeam Kasten onder meer strenge beveiligingsmaatregelen die voldoen aan verschillende standaarden, waaronder de Federal Information Protection Standard (FIPS) voor de federale sector. Deze verbeteringen zorgen voor sterkere bescherming tegen ransomware, inclusief integraties met Microsoft Sentinel en verruimen de mogelijkheden voor bedrijfsintegraties voor grootschalige Kubernetes-applicatieplatforms, waaronder Red Hat OpenShift.

Containergebruik blijft stijgen: 59 procent van de organisaties heeft containers in hun productie-omgeving draaien en nog eens 37 procent introduceert containers op dit moment of is van plan dat te doen. Veeam Kasten V7.0 komt tegemoet aan de behoefte voor robuuste containerbeveiliging en uitgebreide mogelijkheden voor Kubernetes-implementaties, en levert cyberveerkracht en organisatiegerichte innovatie. Zo helpt het klanten hun applicaties en data efficiënt te beschermen en beveiligen. Deze mogelijkheden zijn cruciaal voor applicatiemodernisering en -migratie. Dit is zelfs het geval als organisaties er nu nog niet klaar voor zijn om hun applicaties volledig te herstructureren. Deze release versterkt met name de samenwerking van Veeam met Red Hat en Microsoft, waardoor de mogelijkheden van Kasten V7.0 nog verder worden uitgebreid.

Nieuwe functies en verbeteringen van Veeam Kasten V7.0 zijn onder meer:
Cyberveerkracht:
• Veeam Kasten is de eerste Kubernetes-native oplossing voor dataprotectie die FIPS-compatible clusters ondersteunt. Naast de beschikbaarheid van Kasten op Iron Bank en de gepubliceerde Secure Bill of Materials (SBOM), zorgt de FIPS 140-3-compatibele ondersteuning voor strenge compliance-standaarden voor omgevingen in de federale en publieke sector.
• Uitgebreide bescherming tegen ransomware met Azure Blob-onveranderlijkheid, RestorePoint-zichtbaarheid en een integratie met Azure Sentinel bieden verbeterde beveiligingsmogelijkheden.
• Veilige authenticatie, inclusief automatische tokengeneratie in Red Hat OpenShift-omgevingen en OIDC-beveiligingsverbeteringen.
Enterprise-oplossingen:
• Verbeterde VM- en cloud-native back-ups, waardoor efficiënte bescherming mogelijk is voor verschillende soorten workloads op Kubernetes.
• Verbeterde ondersteuning voor Red Hat OpenShift-imagestreams, bescherming van containerimages en ruimtebesparende CephFS-snapshots als ondiepe, alleen-lezen opslagvolumes, geschikt voor Kubernetes-omgevingen op bedrijfsniveau.
• Prestatieverbeteringen voor disaster recovery (DR) en geautomatiseerde Veeam Backup & Replication Instant Recovery-migratie voor versnelde herstelbewerkingen.
• Uitgebreide installatieopties met nieuwe ondersteuning voor Azure Container Marketplace.

“Red Hat OpenShift Virtualization stelt IT-teams in staat het beheer te vereenvoudigen en de productietijd te verkorten door bestaande workloads op VM’s naast containers in de Red Hat OpenShift-omgeving te laten draaien”, zegt Steve Gordon, senior director Product Management for Hybrid Cloud Platforms bij Red Hat. “We zijn verheugd om onze langdurige relatie met Veeam verder te verstevigen door de ondersteuning voor VM’s op OpenShift verder uit te breiden. Hierdoor kunnen onze gebruikers gemakkelijker dataprotectiemaatregelen op schaal implementeren, ongeacht hoe en wanneer ze deze willen uitvoeren, vandaag of in de toekomst.”

Met een focus op cyberveerkracht en het voldoen aan vereisten op enterprise-niveau, garandeert Veeam Kasten V7.0 rigoureuze, standaardconforme beveiliging en bescherming tegen ransomware-dreigingen. Bovendien vergroot de integratie met vooraanstaande cloud-native platforms de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van de oplossing in complexe omgevingen.

Partners