17-05-2024

Eviden lanceert AI computing portfolio

Deel dit bericht

Eviden, onderdeel van Atos, introduceert haar productlijn BullSequana AI. Dit end-to-end aanbod omvat vijf nieuwe AI-serverseries die volledig zijn geoptimaliseerd voor AI-workloads en is ontworpen om tegemoet te komen aan uiteenlopende AI-behoeften. Dit omvat onder meer het verfijnen van bestaande AI-modellen in datacenters of het trainen van basismodellen met AI-supercomputers. Elk model biedt verschillende prestatieniveaus, schaalbaarheid en flexibiliteit en kan worden geselecteerd op basis van specifieke toepassingen, beschikbare budgetten en de bedrijfsomvang.

Het aanbod bestaat uit toepassingsgerichte AI-software, waaronder Eviden's Computer Vision VISuite, en wereldwijde AI-diensten - van gespecialiseerde adviesdiensten, implementatie en orkestratie tot industrialisatie en ondersteuning - die worden geleverd door Eviden’s internationale team van datawetenschappers. De BullSequana AI-productlijn biedt daarnaast NVIDIA AI Enterprise. Dit is een end-to-end cloud-native softwareplatform dat Data Science-pipelines versnelt en de ontwikkeling en implementatie van co-pilots voor productiekwaliteit en andere generatieve AI-toepassingen stroomlijnt.

BullSequana AI 1200H
Als onderdeel van het portfolio lanceert Eviden haar belangrijkste boegbeeld: de BullSequana AI 1200H, dat geavanceerde technologieën op het gebied van AI-versnelling en high-density computing combineert met gespecialiseerde adviesdiensten. Deze oplossing is ontworpen om organisaties te ondersteunen hun doelstellingen op een meer energie-efficiënte wijze te realiseren.

De eerste klanten voor die hiervan gebruik zullen maken zijn GENCI (Grand Equipment National de Calcul Intensif) en CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) in Frankrijk. Zij hebben de BullSequana AI 1200H met 1456 NVIDIA H100 GPU's geselecteerd om de capaciteit van de Jean Zay-supercomputer uit te breiden, waardoor de piekrekenkracht wordt verhoogd van 36,85 naar 125,9 Pflop/s. De computer, die wordt beheerd door IDRIS (Institut de Développement et de Ressources en Informatique Scientifique) van CNRS, is naar verwachting aan het begin van de zomer volledig beschikbaar voor gebruikers om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar generatieve AI.

De BullSequana AI 1200H is een supercomputer die speciaal is ontworpen voor toepassingen die erg veel rekenkracht vereisen voor het trainen, verfijnen en uitvoeren van van grote taalmodellen (LLM's) en voor de complexe systeemmodellering die in veel sectoren en toepassingen noodzakelijk is. Deze toepassingen vereisen een aanzienlijke rekenkracht vanwege de grote benodigde capaciteit voor deep learning-taken met veel verschillende parameters en een complexe architectuur. Door gebruik te maken van geavanceerde hardware- en softwaretechnologieën biedt Eviden oplossingen die volledig zijn afgestemd op de specifieke behoeften van organisaties. Het team van Eviden werkt nauw samen met klanten om te zorgen dat zij de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen.

Beste energie-efficiëntie en dichtheid in zijn klasse
Het aanbod, speciaal ontworpen voor AI, behoort tot de meeste energie-efficiënte oplossingen en met de grootste dichtheid die op de markt verkrijgbaar zijn. Door Eviden's gepatenteerde Direct Liquid Cooling-technologie zijn haar BullSequana AI-supercomputers minstens drie keer sterker in dichtheid dan gangbare luchtgekoelde systemen. Daarnaast kan de extra warmte in energie worden omgezet om nabijgelegen gebouwen te verwarmen. De oplossing wordt ontwikkeld en gebouwd in de fabriek van Eviden in Angers, Frankrijk.

AI-aangedreven oplossing
Eviden werkt samen met NVIDIA om een aantal van de krachtigste componenten uit haar portfolio te integreren in het nieuwe aanbod, waaronder NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips. In combinatie met Eviden's Smart Energy & Management Suite is het nieuwe aanbod goed gepositioneerd om de AI-adoptie van bedrijven te versnellen en hen te helpen de kracht van AI maximaal te benutten. Eviden heeft de intentie om in de komende jaren NVIDIA GB200 Grace Blackwell Superchips te integreren.

Partners