17-05-2024

OutSystems ziet recordgebruik AI-tools onder ontwikkelaars

Deel dit bericht

OutSystems ziet een stijgende trend in de adoptie van AI in low-code. Het afgelopen jaar zag het een toename van 30 procent in het aantal ontwikkelaars dat actief gebruikmaakt van AI voor de ontwikkeling en lifecycle management van applicaties.
 
Het AI Mentor System van OutSystems - dat developers door middel van ML-assistenten begeleidt door de softwareontwikkelcyclus - wordt nu maandelijks door meer dan 40 procent van de OutSystems-ontwikkelaars gebruikt. Het systeem automatiseert onder meer repetitieve taken, elimineert vervelend werk en valideert applicaties voordat ze live gaan. Hiermee worden ze gebouwd en onderhouden volgens de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen. In slechts één jaar tijd heeft het AI Mentor System al 10 miljoen codeproblemen automatisch gedetecteerd en AI-gebaseerde suggesties aan ontwikkelaars gegeven, waardoor ze potentiële valkuilen kunnen vermijden en de kwaliteit van apps kunnen verbeteren.

AI als versneller
OutSystems brengt de kracht van generatieve AI-innovatie en de efficiëntie van low-code ontwikkeling samen in het platform om digitale transformatie te versnellen. Het bedrijf introduceerde onlangs AI Agent Builder, waarmee organisaties GenAI agents in hun apps kunnen integreren, niet alleen in de klantenservice, maar ook in verschillende bedrijfsonderdelen. Deze functie bleek erg populair en werd in de eerste maand na de introductie 100 keer geïnstalleerd. Daarnaast lanceerde OutSystems een op GenAI-gebaseerde customer support tool binnen de OutSystems Support Portal, die gebruikmaakt van de kracht van LLM’s (Large Language Models) om de klantervaring te verbeteren, operationele kosten te verlagen en voortdurende verbetering te stimuleren door middel van datagedreven inzichten.
 
OutSystems wil ontwikkelaars steeds meer mogelijkheden geven. Daarom ligt de focus van haar derde jaarlijkse Hackathon, “Build for the Future”, op AI-innovatie. In samenwerking met Microsoft en AWS brengt de Hackathon, die in september plaatsvindt, de collectieve creativiteit van de ontwikkelaarsgemeenschap samen om echte uitdagingen aan te pakken en initiatieven met sociale impact te stimuleren. De winnaars worden in oktober bekendgemaakt op de ONE: OutSystems NextStep Experience Conference in Amsterdam.
 
De innovaties en het momentum van OutSystems positioneren het bedrijf verder als een pionier in de convergentie van low-code applicatieontwikkeling en generatieve AI-mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u deelnemen aan een webinarserie waarbij experts van OutSystems IT-leiders inzichten geven in hoe zij de kracht van generatieve AI in hun organisatie kunnen benutten.

Partners