21-05-2024

Red Hat versterkt AI-ecosysteem met partnerships

Deel dit bericht

Red Hat deelt tijdens Red Hat Summit in Denver enkele belangrijke resultaten van samenwerkingen met toonaangevende partners NVIDIA, Intel, AMD, Stability AI en Run:ai. Deze samenwerkingen versterken het AI-ecosysteem van Red Hat's oplossingen en bieden krachtige mogelijkheden om de efficiëntie te verhogen en kosten te drukken.

De samenwerking met Intel vergemakkelijkt de levering van complete AI-oplossingen oplossingen op Intel AI-producten, waaronder Intel Gaudi AI-accelerators, Intel Xeon-processors, Intel Core Ultra- en Core-processors en Intel Arc GPU's. Deze producten kunnen worden ingezet voor modelontwikkeling, -training, -levering, -beheer en -monitoring in een hybride cloudinfrastructuur.

Daarnaast biedt Intel een verzameling schaalbare en gebruiksklare open source-software die geïntegreerd kan worden met Red Hat OpenShift AI en is gevalideerd voor interoperabiliteit in IT-omgevingen. Ondersteunde software omvat het Intel Tiber Edge Platform, waaronder Intel OpenVINO; Intel Tiber AI Studio; en oneAPI AI Tools. Selecte klanten kunnen toegang vragen tot Intel Gaudi AI-accelerators via de Intel Tiber Developer Cloud.

Krachtige integraties met NVIDIA
Aankomende integratieondersteuning voor NVIDIA NIM-microservices op Red Hat OpenShift AI ondersteunt de optimalisering van inferentie. Organisaties kunnen Red Hat OpenShift AI samen met NVIDIA NIM gebruiken – een reeks gebruiksvriendelijke microservices voor inferentie die onderdeel zijn van het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform en de levering versnellen van generatieve AI-applicaties.

GPU-optimalisatie met Run:ai
Red Hat werkt samen met Run:ai aan GPU-optimalisatie via gecertificeerde Operators voor Red Hat OpenShift AI. Deze Operators helpen gebruikers om hun AI-workloads te schalen en te optimaliseren om GPU-kosten te beperken. Hierdoor kunnen bedrijven optimaal gebruikmaken van de beschikbare AI-resources en zowel menselijke als hardwarematige workflows te verbeteren op een betrouwbaar MLOps-platform voor de grootschalige ontwikkeling van AI-applicaties en -modellen.

GPU-optimalisatie met AMD
Ook AMD werkt samen met Red Hat aan GPU-optimalisatie via gecertificeerde Operators voor Red Hat OpenShift AI. Door middel van de Operators van AMD kunnen organisaties daarbij ook bestaande en toekomstige beperkingen in de GPU-supply chain mitigeren dan wel overwinnen.

Integratie van de open Stability AI-modellen
Stability AI integreert zijn open AI-modellen met Red Hat OpenShift AI. Hierdoor krijgen Red Hat OpenShift AI-gebruikers toegang tot hypermoderne, open source LLM’s om AI-use cases te ontwikkelen en testen. Daarbij biedt Red Hat OpenShift AI een krachtig AI-applicatieplatform voor onder meer datavergaring, modeltraining en -finetuning, terwijl Stability AI helpt om het juiste model te vinden voor de juiste use case en de juiste plek.

Partners