24-05-2024

OutSystems stelt Luis Blando aan als Chief Product & Technology Officer

Deel dit bericht

OutSystems heeft Luis Blando benoemd tot Chief Product & Technology Officer. In deze rol leidt Blando de productontwikkeling en technologische strategie van OutSystems om de positie van het bedrijf als pionier in het samenbrengen van low-code applicatie-ontwikkeling en generatieve AI, te versterken.

Met meer dan twintig jaar ervaring in het ontwikkelen van vooruitstrevende technologische strategieën heeft Blando een bewezen track record van productinnovatie en transformatief leiderschap. In zijn nieuwe rol rapporteert Blando aan Paulo Rosado, CEO van OutSystems, en is hij verantwoordelijk voor de strategie om meer klanten te helpen de kracht van generatieve AI te benutten door middel van low-code.

“Luis is een getalenteerd leider op het gebied van product en technologie die zijn kennis van digitale transformatie meebrengt naar ons leiderschapsteam nu we sterk inzetten om een AI-gedreven applicatie-platform te leveren voor bedrijfskritische software”, zegt Paulo Rosado, oprichter en CEO van OutSystems. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Luis de productleider is die onze AI-gedreven product- en technologie roadmap zal versnellen.”

Voor zijn overstap naar OutSystems was Blando in verschillende leiderschapsposities werkzaam bij Proofpoint, Intel en Verizon. Hier breidde hij op efficiënte wijze grote teams uit, stimuleerde hij productontwikkeling en leidde hij technische transformaties. Zijn werk aan het Argentina Software Development Center van Intel is vijf keer onderscheiden met de Sadosky Award, een prestigieuze high-tech prijs van Argentinië.

Volgens Blando gaat GenAI de manier waarop we werken veranderen en low-code is van het grootste belang voor deze transformatie. “OutSystems loopt voorop bij het vormgeven van de toekomst van software-ontwikkeling en heeft een sterke positie om leidend te blijven op dit gebied. Ik ben blij met de kans om impact te hebben op de OutSystems product roadmap en de volgende generatie software-ontwikkelaars te kunnen inspireren waardoor AI-gedreven low-code uiteindelijk op grote schaal wordt ingezet en bij iedereen populair is.”

Company:

OutSystems

Partners