27-05-2024

Nutanix vereenvoudigt beheer en operations van Kubernetes-clusters

Deel dit bericht

Nutanix kondigt het Nutanix Kubernetes Platform (NKP) aan, waarmee het beheer van container-gebaseerde moderne applicaties die gebruikmaken van Kubernetes wordt vereenvoudigd. NKP stelt klanten in staat sneller te innoveren met een complete, CNCF-compatibele cloud-native stack die Platform Engineering-teams een consistent operating-model geeft voor het veilig beheren van Kubernetes-clusters on-premises, of in hybride en multicloud-omgevingen. Dit helpt klanten om meer cloud-native en container-applicaties te implementeren die uiteindelijk overal kunnen draaien.

NKP richt zich op een nieuw type Kubernetes Platform Engineering-teams die resilience, day-2-operations en compliance op grote schaal naar moderne applicaties kunnen brengen. Klanten kunnen bijvoorbeeld clusters die containers draaien op Nutanix on-premises én clusters die in de public cloud draaien, beheren in één enkele console, waardoor de complexiteit en operationele kosten worden verminderd. Het stelt organisaties ook in staat om clusters te beheren die niet in een Nutanix-omgeving draaien, inclusief populaire public cloud Kubernetes-services, in zowel verbonden als air-gapped-omgevingen. Klanten kunnen hierdoor sneller innoveren, omdat het hindernissen wegneemt bij de adoptie van cloud-native architecturen voor applicaties.

NKP helpt enterprises met de operationele complexiteit van het draaien van kubernetes-implementaties. Concreet biedt het: Kubernetes-platform voor datagestuurde apps; Vereenvoudigd Kubernetes-beheer door middel van automatisering; Compleet platform zonder Vendor Lock-In; Multi-cluster Fleet Management.

NKP bestaat uit drie tiers, waardoor klanten krijgen wat ze nodig hebben in de fase van cloud-native adoptie waarin zij zich bevinden. NKP Starter is opgenomen in Nutanix Cloud Infrastructure en vervangt effectief de bestaande Nutanix Kubernetes Engine. Het levert kant-en-klare clusters met pure, upstream Kubernetes. NKP Pro bevat een reeks cloud-native projecten om een compleet platform te bieden voor het veilig draaien van individuele clusters, inclusief ingebouwde Nutanix Data-services voor Kubernetes wanneer deze zijn geïmplementeerd op Nutanix Cloud Infrastructure. Tot slot biedt NKP Ultimate mogelijkheden voor fleet management, waaronder de mogelijkheid om clusters in de public cloud te installeren, draaien en monitoren.

Deze oplossing bouwt ook voort op het werk dat Nutanix zal leveren als onderdeel van Project Beacon, dat klanten helpt meer cloud-native en container-applicaties te implementeren die uiteindelijk overal kunnen draaien. Organisaties zullen NKP kunnen inzetten om Kubernetes-applicaties en hun data te beheren, evenals de moderne datadiensten die native beschikbaar zijn in public clouds, on-premises, aan de edge en zelfs via andere hypervisors.

NKP bouwt voort op volwassen Kubernetes-beheertechnologieën die op grote schaal zijn bewezen door het Kubernetes-platform van D2iQ, dat in 2023 door Nutanix werd overgenomen. NKP zal naar verwachting in de zomer van 2024 beschikbaar zijn.

Partners