28-05-2024

SoSafe lanceert Human Risk Operating System en bot Sofie

Deel dit bericht

SoSafe, aanbieder in cybersecurity, lanceert een Human Risk Operating System dat klanten helpt met het identificeren, kwantificeren, monitoren en verkleinen van menselijke cyberrisico's. Daarnaast presenteert SoSafe de AI bot Sofie die volledig gebouwd is op Large Advanced Language Models.

Het Human Risk OSTM van SoSafe brengt alle SoSafe-toepassingen onder in een platform. Het OS helpt securityteams met een holistische aanpak van human risk behaviour en legt de nadruk op het pro-actief managen van cybersecurity-risico’s door real-time detectie en het analyseren van menselijk gedrag om vervolgens gerichte actie te ondernemen om cybersecurity-incidenten te voorkomen.

Holistische aanpak van menselijk risicobeheer
Volgens CEO Niklas Hellenmann van SoSafe is het nemen van basismaatregelen niet meer voldoende om te voldoen aan de eisen van cybersecurity en het verlagen van cybersecurity-risico’s. "Hoewel traditionele cyberprogramma’s zich richten op bewustwording en kennisoverdracht - waarbij mensen worden voorgelicht over mogelijke bedreigingen en worden geïnstrueerd over responsstrategieën - schiet deze aanpak vaak tekort in het dynamische cyberlandschap van vandaag. De snel veranderende wereld vereist een holistische aanpak van menselijke risico's.”

De drie kernelementen van het nieuwe OS zijn:
• Menselijke gedragsindicatoren: deze indicatoren brengen de digitale activiteiten, gedrag en cybersecuritycultuur in kaart zowel op individueel en op groepsniveau.
• Menselijke security index: deze index verwerkt de menselijke gedragsindicatoren en voorziet deze van extra informatie zoals senioriteit, dienstverband, digitale toegang en functies tot een overzicht die de beveiligingsprestaties samenvat.
• Interventie Hub: deze hub stelt interventiestrategieën voor om menselijke cyberrisico’s aan te pakken door middel van gedragsverandering.

Partners