29-05-2024

CrowdStrike wil breaches van code tot cloud stoppen

Deel dit bericht

CrowdStrike kondigt de algemene beschikbaarheid aan van CrowdStrike Falcon Application Security Posture Management (ASPM) als geïntegreerd onderdeel van CrowdStrike Falcon Cloud Security. Met deze release maakt CrowdStrike haar krachtige visie waar om moderne cloudsecurity te vereenvoudigen en te vergroten via één uniform platform. Op die manier kunnen Cloud SecOps opereren met de snelheid en flexibiliteit van DevOps.

Breaches in cloudomgevingen zijn het afgelopen jaar met 75 procent gestegen. Hierdoor neemt de druk op SecOps-teams toe, die toch al te kampen hebben met een tekort aan vakkundig personeel en de inefficiëntie van talloze versnipperde tools. Met de native integratie van ASPM in Falcon Cloud Security bevordert CrowdStrike de consolidatie binnen SecOps dankzij één uniform platform dat de zichtbaarheid van risico's en de bescherming over het gehele cloudlandschap verbetert. Dit is van toepassing van infrastructuur tot applicaties en de diensten die daarin actief zijn en versterkt volledige code-to-runtime bescherming. Met deze release verlegt CrowdStrike de grenzen van de markt en bepaalt het de standaard voor wat klanten mogen verwachten van een compleet cloud-native application protection platform (CNAPP).

Nieuwe standaard
CrowdStrike verenigt de cruciale CNAPP-mogelijkheden voor de moderne cloudbeveiliging in één cloudnative platform. Dit biedt teams het inzicht, de integratie in DevOps-workflows en de snelle responsmogelijkheden voor incidenten die ze nodig hebben om complexe cloudinfrastructuur en -toepassingen te beveiligen met prioriteit en context.

CrowdStrike, dat door meerdere analistenbureaus in de sector als marktleider is erkend, breidt hiermee het strategisch leiderschap uit en zet een nieuwe standaard voor moderne cloudsecurity met gebundelde CNAPP-mogelijkheden vanuit een single agent en uniform platform. Dit biedt:
• Context voor bedreigingen van de organisatie: SecOps-teams kunnen onmiddellijk de bedreigingen en kwetsbaarheden met een hoog risico begrijpen en prioriteit geven aan dreigingen die zijn gericht op gevoelige gegevens en de essentiële applicaties die de basis vormen van een organisatie.
• Volledig inzicht in runtime: Met uitgebreide monitoring in runtime-omgevingen kunnen beveiligingsteams snel kwetsbaarheden in de beveiliging van cloudinfrastructuur, workloads, toepassingen, API's, GenAI en data identificeren om gaten in de beveiliging te dichten en breaches te stoppen.
• Runtime bescherming die breaches stopt: Falcon Cloud Security detecteert en voorkomt cloud-gebaseerde bedreigingen in realtime en levert het security resultaat dat klanten het meest nodig hebben - het stoppen van de inbreuk.
• Toonaangevende MDR en CDR: Door toonaangevende beheerde 'threat hunting' te combineren met diepgaand inzicht in cloud, identiteit en endpoints, versnelt CrowdStrike's Cloud Detection and Response (CDR) de detectie en reactie in elke fase van een cloudaanval, zelfs als bedreigingen lateraal van cloud naar endpoint bewegen.
• Shift Links Security: Door beveiliging vroeg in de levenscyclus van de applicatie-ontwikkeling in te bouwen, stelt Falcon Cloud Security teams in staat om potentiële problemen preventief aan te pakken, het ontwikkelingsproces te stroomlijnen en de efficiëntie van de ontwikkeling en beveiliging te verhogen.

Tags:

Cloud, Security

Company:

CrowdStrike

Partners