31-05-2024

Cegeka lanceert Continuous Security Advisory Framework

Deel dit bericht

ICT-bedrijf Cegeka lanceert het Continuous Security Advisory Framework, kortweg CSAF. Deze dienst is ontworpen om organisaties te helpen bij het opstellen van een toekomstbestendige security-roadmap, het verhogen van de cybermaturiteit en het continu versterken van de cyberweerbaarheid van bedrijven en organisaties. Cegeka lanceert CSAF tijdens de cybersecuritybeurs Cybersec Europe in Brussel.

In de hypergeconnecteerde digitale wereld blijft cybersecurity onmisbaar, meent Fabrice Wynants, Global Director Cybersecurity & Networking bij Cegeka. "Het cybersecuritylandschap wordt steeds complexer en bijkomende regelgeving zoals NIS2 zorgen ervoor dat bedrijven nog sneller moeten schakelen. "Het doel van NIS2 is om de cybermaturiteit en weerbaarheid van bedrijven te verhogen en dat niveau in de toekomst aan te houden. Met CSAF helpen we organisaties bij het in kaart brengen van hun aanvalsoppervlak en het prioriteren van cyberrisico’s, waardoor ze proactief en continu kunnen optreden tegen cyberbedreigingen om stappen te kunnen zetten naar een betere cyberweerbaarheid – en zo ook NIS2-compliant worden en blijven."

De weg naar Cyber Resilience
De afgelopen jaren heeft Cegeka zich ingezet om het debat van ‘cybersecurity’ naar ‘cyber resilience’ te verschuiven. “We willen benadrukken dat security niet alleen een technisch vraagstuk is, maar ook een belangrijke impact heeft op de bedrijfsvoering”, zegt Wynants. Met de actualiteit, de NIS2-regelgeving en de toenemende dreigingen, beseffen organisaties steeds meer het belang van cyberweerbaarheid. De juiste middelen en tools zijn echter niet altijd beschikbaar. “Met ons Continuous Security Advisory Framework bieden we een oplossing voor organisaties door de juiste middelen en tools op een toegankelijke manier aan te reiken. Het is een modulair en schaalbaar framework, dat organisaties in staat stelt om de juiste modules en diensten te selecteren en af te stemmen op hun grootte en specifieke behoeften.”

“We beginnen bij organisaties altijd met de kern: securitymaatregelen, security maturiteit, strategie en het ontwikkelen van een security roadmap. Dit vormt al een solide basis waar bedrijven op kunnen voortbouwen. Vervolgens kunnen ze extra modules toevoegen, zoals threat assessment, incident readiness, identity & access management, en meer, afhankelijk van hun specifieke vereisten”, zegt Bart Van den Branden, Product Manager CSAF bij Cegeka.

Een continu proces
CSAF is allesbehalve een eenmalige check-up of consulting opdracht. Het is een dynamisch framework dat organisaties helpt om op de hoogte te blijven van het evoluerende dreigingslandschap en hierop acties te ondernemen. "We hebben niet voor niets het woord ‘continu’ in CSAF geplaatst. Cyberweerbaarheid is geen statische toestand," zegt Van den Branden. "Net zoals het dreigingslandschap verandert en aanvallers steeds slimmer worden, moeten wij ook blijven evolueren. Het is een voortdurend proces van aanpassen en verbeteren. We verwijzen daarom ook graag naar CSAF als een ‘CISO Office-as-a-Service. In plaats van eenmalig advies in de vorm van ‘CISO as a Service’, bieden wij een volledige office en dienst die, op basis van de noden van een organisatie, flexibel wordt ingevuld door de juiste experts met de juiste competenties.”

Totaalbeeld IT-landschap in één platform
CSAF wordt ook geïntegreerd met het eerder gelanceerde Security Observability Dashboard binnen Horizon, het digitale customer engagement platform van Cegeka. “Het is essentieel dat we onze klanten ondersteunen bij het verkrijgen van inzicht in hun complete IT-landschap, inclusief hun securitystatus,” voegt Wynants toe. “Door CSAF te integreren in Horizon, bieden we bedrijven een intuïtieve en vooral ook meetbare manier om inzichten te verkrijgen en stappen te zetten richting cyberweerbaarheid.”

Company:

Cegeka

Partners