10-06-2024

Celonis presenteert platformverbeteringen en nieuwe AI-functies

Deel dit bericht

Celonis introduceert productverbeteringen en AI-functies; onder meer verbeteringen aan de Process Intelligence Graph, Process Copilots en AI-gebaseerde apps.

De Process Intelligence Graph (PI Graph) staat centraal in het Celonis-platform. De PI Graph bouwt een digital twin van een bedrijf en koppelt deze aan de unieke bedrijfscontext waarin het bedrijf opereert. De verbeteringen in de PI Graph zijn:  
Oracle E-business Suite: Voeg eenvoudig Oracle data toe in de PI Graph voor belangrijke processen zoals Accounts Payable, Procurement, Order Management, Accounts Receivable en Inventory Management.  
Snel zoeken in datamodellen: Vind objecten en gebeurtenissen sneller, zoals (het inboeken van) een order of (het verwerken van) een factuur, en maak zoekopdrachten specifieker met verbeterde filters.  
Verbeterde gebruikersinterface: Breng objecten en gebeurtenissen eenvoudiger in kaart met een meer intuïtieve gebruikersinterface, inclusief de mogelijkheid om inkomende of uitgaande objectrelaties te tonen.  
Intuïtieve objectselectie: Verdeel de data eenvoudig in aparte segmenten doordat de PI Graph zich in de basis al richt op aparte objecten.

Proces Copilots bieden snellere inzichten met GenAI  
Celonis lanceert ook Process Copilots, waarmee gebruikers vragen kunnen stellen aan de GenAI chatbot over hun processen. Deze eenvoudig in te stellen chatbots zijn laagdrempelig voor gebruikers, ook als zij beperkte ervaring hebben met data-analyse. Eerst zetten bedrijven hun data om in de PI Graph en leggen ze de bijbehorende kennis vast. Daarna selecteren ze welke KPI's, records en eigenschappen de Copilots mogen gebruiken. Uiteindelijk wordt de Copilot beschikbaar voor de hele organisatie.
De Process Copilots leveren: snellere inzichten voor iedereen in de organisatie zonder dat er een speciaal dashboard nodig is om eenvoudige vragen te beantwoorden; productievere Centers of Excellence die kunnen schalen door een Copilot eenmalig te configureren, in plaats van meerdere ad-hoc dashboards te bouwen; een prettige gebruikerservaring doordat gebruikers in eigen woorden om de benodigde data kunnen vragen.

Benutten van AI-mogelijkheden
Celonis biedt ook drie apps die met AI zijn uitgerust. De Planning Parameter Optimization App voorziet materiaalplanners van bijgewerkte planningsparameters. Hiervoor maakt de app gebruik van dynamische verbruiks- en aanvulpatronen op basis van een machine-learning anbevelingsmodel. De Free-Text Requisition App verbetert het uitgavenbeheer door het snelle vertalen van free-text aanvragen naar inkooporders. Dit wordt mogelijk gemaakt door ML-gebaseerde algoritmen die eerder bestelde materialen of catalogusitems aanbevelen. De Duplicate Invoice Checker tenslotte identificeert dubbele facturen die over het hoofd worden gezien door ERP-systemen.

Company:

Celonis

Partners