17-06-2024

SAP versnelt transformaties met combinatie SAP LeanIX, SAP Signavio en RISE

Deel dit bericht

SAP kondigde tijdens SAP Sapphire in Barcelona een duidelijker pad aan naar transformatie voor RISE with SAP-klanten. Zo presenteerde SAP nieuwe manieren om waarde te ontsluiten met SAP LeanIX en SAP Signavio, waaronder de koppeling van SAP LeanIX aan SAP's AI-assistent Joule. De recent aangekondigde overname van WalkMe, een platform voor digitale adoptie, sluit hierop aan.

SAP LeanIX speelt een cruciale rol in het beheer van applicaties en helpt het bedrijven bij hun IT-transformaties. Tegelijkertijd ondersteunen de oplossingen van SAP Signavio de optimalisatie van processen en de transformatie van bedrijfsprocessen. Deze krachtige combinatie biedt de transparantie en inzichten in processen, applicaties, mensen en data die essentieel zijn om de stap van transformatiestrategie naar uitvoering te maken.

Deze mogelijkheden spelen een sleutelrol in de inspanningen van SAP om klanten te ondersteunen bij het moderniseren van hun IT-landschappen en het verbeteren van wendbaarheid, duurzaamheid en innovatie binnen het bedrijf. Dit volgt op de recente aankondiging dat SAP het bedrijf WalkMe heeft overgenomen, een platform voor digitale adoptie. WalkMe helpt organisaties om te anticiperen op voortdurende technologische veranderingen door gebruikers geavanceerde begeleiding en automatiseringsfuncties te bieden, waardoor ze naadloos workflows kunnen uitvoeren over tal van applicaties.

Basis voor succes
Recent heeft LeanIX de enterprise architecture-oplossingen uitgebreid om de adoptie en governance van AI op schaal te ondersteunen. Voortbouwend op de datagedreven en geautomatiseerde aanpak waarmee SAP LeanIX bedrijven helpt verouderde applicaties te identificeren, weloverwogen beslissingen te nemen en de modernisering van hun IT-applicatielandschap te stimuleren, stelt deze uitbreiding bedrijven in staat de adoptie van AI zichtbaar te maken binnen het applicatielandschap. Deze zichtbaarheid helpt bij het vaststellen van duidelijke normen voor het beoordelen van AI-risico’s en creëert een gemeenschappelijk begrip van waar de adoptie van AI de organisatie het meeste voordeel kan bieden.

Een belangrijke stap in de digitale transformatie van bedrijven is de integratie van SAP LeanIX binnen RISE with SAP. Met dit pakket aan diensten ondersteunt SAP klanten bij hun overstap naar SAP S/4HANA in de cloud. Het biedt services en tools die gebaseerd zijn op de ‘clean core’-benadering van SAP om bedrijven te helpen bij het migreren van systemen on-premise, het transformeren van bedrijfsprocessen, het continu innoveren en het ontsluiten van cloudflexibiliteit.

Partners