18-06-2024

Google Cloud en Oracle kondigen multicloud-partnerschap aan

Deel dit bericht

Google Cloud gaat Oracle Cloud Infrastructure-databaseservices en een snelle netwerkverbinding met Oracle aanbieden. De samenwerking helpt klanten bij het vereenvoudigen van cloud-migratie en multicloud-implementatie en -beheer.

De Oracle Interconnect for Google Cloud is aanvankelijk beschikbaar in 11 wereldwijde regio's. Hierdoor kunnen klanten workloads voor algemene doeleinden implementeren zonder dat er kosten zijn voor het overdragen van gegevens tussen clouds. Later dit jaar zal een nieuwe aanbieding, Oracle Database@Google Cloud, beschikbaar komen met het hoogste niveau van Oracle Database en netwerkprestaties, samen met functie- en prijspariteit met OCI.

Beide bedrijven gaan gezamenlijk de markt op met Oracle Database@Google Cloud, waar bedrijven in diverse sectoren van kunnen profiteren, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg, retail en productie.

Oracle Database@Google Cloud biedt klanten directe toegang tot Oracle database services die draaien op OCI en zijn ingezet in Google Cloud-datacenters. Deze nieuwe aanbieding is ontworpen om klanten te helpen hun migratie naar de cloud te versnellen, zodat ze hun IT-omgeving kunnen moderniseren en kunnen profiteren van Google Cloud-infrastructuur, tooling en AI-services, waaronder data en analytics, Vertex AI en de Gemini foundation-modellen van het bedrijf.

Oracle zal Oracle database services rechtstreeks beheren en exploiteren binnen Google Cloud datacenters wereldwijd, te beginnen met regio's in Noord-Amerika en Europa. Oracle Exadata Database Service, Oracle Autonomous Database Service en Oracle Real Application Clusters (RAC) zullen later dit jaar worden gelanceerd in vier regio's – US East (Ashburn), US West (Salt Lake City), UK South (Londen) en Duitsland Centraal (Frankfurt) – en vervolgens snel uitbreiden naar andere regio's wereldwijd.

Oracle Interconnect for Google Cloud biedt klanten de mogelijkheid om workloads te implementeren over zowel OCI- als Google Cloud-regio's zonder kosten voor gegevensoverdracht tussen clouds. Deze dienst combineert OCI FastConnect en Google Cloud Partner Interconnect.

De nieuwe multicloud-capaciteiten zullen een volledig geïntegreerde ervaring bieden voor het implementeren, beheren en gebruiken van Oracle Database-instances binnen Google Cloud, samen met de mogelijkheid om gegevens te verplaatsen en nieuwe cloud-native applicaties uit te rollen over beide clouds. Dit stelt organisaties in staat om doorbraken te realiseren in de cloud met behulp van hun bestaande vaardigheden om het beste van Oracle- en Google Cloud-mogelijkheden te benutten.

Partners