20-06-2024

Veeam Data Cloud Vault biedt veilige dataopslag

Deel dit bericht

Veeam Software introduceert Veeam Data Cloud Vault, een cloudgebaseerde opslagdienst waarmee gebruikers back-upgegevens veilig off-site op kunnen slaan in een altijd onveranderbaar en versleuteld format, waardoor kritieke informatie extra wordt beschermd.

Organisaties kunnen dit nieuwe Storage-as-a-Service (STaaS)-aanbod van Veeam gebruiken om data op te slaan, te beheren en er toegang tot te krijgen. En dit zonder cloud- of fysieke opslaginfrastructuur volgens zero trust-principes te hoeven ontwerpen, implementeren en beheren. De oplossing werd voor het eerst live getoond tijdens VeeamON 2024.

Veeam Vault biedt een vooraf geconfigureerde en volledig beheerde cloudopslag resource op Azure, die klanten een veilige infrastructuurarchitectuur en voorspelbare cloudkostenmodellen biedt – belangrijke uitdagingen van zowel enterprise als MKB-organisaties. In plaats van zelf hun eigen cloud- of fysieke opslaginfrastructuur te beheren, kunnen organisaties Veeam Vault direct gebruiken om hun data op te slaan, te beheren en er toegang tot te krijgen via een voorspelbaar geprijsd abonnementsmodel. Bij de prijsstelling van Veeam Vault is niet alleen de opslagcomponent inbegrepen, maar ook de benodigde API-calls om naar die opslag te schrijven in een onveranderlijk format, en om data te lezen en terug te halen in het geval van herstel. Hiermee krijgen organisaties die niet alle vereiste kosten voor cloudback-up in overweging nemen geen torenhoge rekeningen meer.

Gebruikers hebben toegang tot de dienst via de software-interface van Veeam en kunnen daar hun opslagbehoeften beheren en de opslag eenvoudig schalen alsook hun behoeften veranderen. Ook profiteren gebruikers van de betrouwbaarheid en de mogelijkheden voor disaster recovery die de cloud-opslagleverancier biedt. Veeam Vault is speciaal gebouwd om gebruikers van het Veeam Data Platform te voorzien van de veilige cloudopslag die nodig is voor back-ups.nclusief API-calls, herstel- en uitgaande kosten.Company:

Veeam

Partners