27-06-2024

Pega breidt GenAI Blueprint uit met nieuwe functionaliteit

Deel dit bericht

Pegasystems biedt een aantal verbeteringen en een vernieuwde gebruikersinterface voor Pega GenAI Blueprint. Deze 'appontwerp-as-a-service' tool stelt organisaties in staat om bedrijfskritische workflows opnieuw vormgeven. Met Pega GenAI Blueprint kunnen gebruikers hun ideeën razendsnel omzetten in functionele app-ontwerpen, waardoor innovatie eenvoudiger en sneller wordt dan ooit tevoren.

De markt heeft Pega GenAI Blueprint met veel enthousiasme ontvangen. Sinds de lancering in april dit jaar hebben bijna 500 organisaties al meer dan 30.000 ‘blauwdrukken’ gecreëerd. Na een simpele beschrijving van een app-concept ontwerpt Pega GenAI Blueprint met behulp van generatieve AI binnen enkele seconden de componenten die nodig zijn voor op maat gemaakte workflows.

De tool put uit Pega’s jarenlange expertise gebaseerd op de succesvolste praktijkvoorbeelden uit verschillende sectoren voor vrijwel elk scenario – van het verwerken van verzekeringsclaims en het afhandelen van creditcardterugboekingen tot het beheren van patiëntenzorg. Verouderde processen en workflows kunnen nu nieuw leven worden ingeblazen.

Sinds de lancering zijn stapsgewijs nieuwe functies toegevoegd en de komende weken komen daar steeds nieuwe mogelijkheden bij: snel en eenvoudig invoeren bestaande informatie; live preview van applicaties; verbeterde gebruikersinterface; datamodelgeneratie; verbeterde samenwerking; meer ideeën genereren; templates van partners.

Low code
Zodra het ontwerp klaar is, kan de blauwdruk worden geïmporteerd in Pega’s App Studio waar het direct wordt omgezet naar een werkende, bedrijfsbrede workflowapplicatie. App Studio versnelt het ontwikkelproces met een intuïtieve low-code aanpak die gebruikers begeleidt en samenwerking tussen teams bevordert. "De positieve reacties op Pega GenAI Blueprint hebben zelfs onze eigen hoge verwachtingen overtroffen," aldus Kerim Akgonul, Chief Product Officer bij Pega. "Een paar minuten met de Blueprint-tool is voldoende om mensen de kracht ervan te laten inzien voor het ontwerp proces van apps - en daarmee ook voor de mogelijkheden voor organisaties om op grote schaal te innoveren. Dit is pas het begin voor Pega GenAI Blueprint – er zijn eindeloos veel mogelijkheden om deze technologie binnen de gehele onderneming op nieuwe manieren in te zetten."

Partners