09-07-2024

KPMG en Dataiku bundelen krachten om analytics te moderniseren met AI

Deel dit bericht

Dataiku en KPMG hebben een strategische alliantie aangekondigd om analytics te moderniseren en de adoptie van AI-technologieën door ondernemingen te versnellen. De samenwerking maakt gebruik van het Dataiku AI-platform en KPMG's ervaring in cloudmigratie, platformmodernisering en AI Governance, om bedrijven te ondersteunen in hun AI-strategie (inclusief Generative AI.
 
Door de strategische alliantie zullen Dataiku en KPMG klanten helpen hun data- en AI-infrastructuren te stroomlijnen en veilige, compliant technologie-implementaties te bevorderen om te voldoen aan de behoeften van de evoluerende markt. KPMG is van plan Dataiku op te nemen in zijn Digital Lighthouse dienstenaanbod en Modern Data Platform oplossing, met als doel klanten te helpen:
• Legacy data- en analysesystemen moderniseren: Analytics-platforms overzetten naar de cloud, geleid door op de cloud afgestemde strategieën die beveiliging en compliance verbeteren.
• Cloud ROI maximaliseren: Efficiënt data- en AI-workloads implementeren die cloudinvesteringen volledig benutten en uitgaven vastleggen, verspilling verminderen en financiële prestaties verbeteren.
• AI op schaal operationaliseren: Krachtige DataOps- en MLOps-praktijken implementeren om AI-gebaseerde bedrijfsoplossingen te ontwikkelen, implementeren en bewaken, terwijl klanten in staat worden gesteld om beleidsregels voor governance te implementeren en te operationaliseren.
• Veilige, kosteneffectieve generatieve AI lanceren: prototype en implementeer snel generatieve AI-toepassingen met Dataiku LLM Mesh, met een kritische focus op waardecreatie ondersteund door de zakelijke kennis en ervaring van KPMG.

Partners