21-08-2024

Main kondigt meerderheidsbelang in NL softwareleverancier Whitevision aan

Deel dit bericht

Main Capital Partners kondigt de overname aan van Whitevision, een Nederlandse leverancier van softwareoplossingen voor Intelligent Document Processing. Main en Whitevision zullen gezamenlijk inzetten op een strategie om het productaanbod verder te verrijken en het bedrijf internationaal uit te breiden tot een toonaangevende speler op de Europese markt.

Whitevision, opgericht in 2005 en gevestigd in Breda (Nederland), is een ontwikkelaar en leverancier van softwareoplossingen om documenten op een digitale en efficiënte manier te verwerken. Het bedrijf helpt organisaties bij het automatisch verzamelen, herkennen, matchen en goedkeuren van documenten. Whitevision zorgt daarmee voor een aanzienlijke efficiëntieslag voor organisaties door het automatiseren van de werkstromen rondom documentverwerking.

Whitevision levert moderne softwareoplossingen aan meer dan 1.600 klanten in verschillende sectoren, waaronder de bouw- en installatiesector, professionele dienstverlening, technologie, logistiek en de automotive industrie. Met het SaaS-platform van Whitevision worden jaarlijks meer dan 18 miljoen documenten verwerkt, wat leidt tot aanzienlijke tijdbesparingen bij klanten.

Sterke ambities voor groei en productinnovatie
Whitevision wil, in samenwerking met Main, de groei in zowel het thuisland als in de rest van Europa versnellen. Hiervoor zal het bedrijf inzetten op zowel organische groei als op groei door middel van strategische add-on acquisities. Het bedrijf heeft de eerste stappen in de internationalisatiestrategie al gezet en wil deze verder uitvoeren met behulp van een effectieve directe go-to-market strategie en haar sterke partnernetwerk. Hierbij zal Whitevision ondersteund worden door de kennis en het netwerk van Main in verschillende Europese regio’s zoals DACH en Nordics. Naast de ambitie om nieuwe markten aan te boren, zullen Whitevision en Main ook investeren in de verdere uitbreiding van het productaanbod om de waardepropositie voor nieuwe en bestaande klanten nog verder te verbeteren.

Frank de Wit, CEO van Whitevision, is blij met de partnership met Main. "Na bijna twintig jaar bouwen aan een stabiele basis met meer dan 1.600 klanten en 25.000 gebruikers, gaan we met deze samenwerking een nieuwe fase in. Zo kunnen we onze groeiambities nog sneller realiseren. Samen met Main en team Whitevision kunnen we meer organisaties laten profiteren van onze slimme oplossingen rondom het verwerken van inkomende documenten. Tegelijkertijd kunnen we nog meer investeren in slimme en nieuwe technologie om onze leidende positie in de snel veranderende markt verder uitbouwen.”

Main Capital Partners is een software-investeerder in de Benelux, DACH, Nordics en de Verenigde Staten met ongeveer zes miljard euro aan vermogen onder beheer.

Partners