30-08-2024

Commvault breidt cybersecurity ecosysteem uit

Deel dit bericht

Commvault, aanbieder van oplossingen voor databescherming en cyberweerbaarheid voor de hybride cloud, kondigt een uitbreiding aan van haar ecosysteem voor cyber- en data security door middel van strategische integraties met securitypartners Acante, Dasera, Google, Splunk en Wiz.

Deze integraties spelen een belangrijke rol bij het helpen van gezamenlijke klanten om hun cyberweerbaarheid op verschillende manieren te verbeteren in on-premises, hybride en cloudomgevingen. Dit varieert van het identificeren van potentiële bedreigingen tot het begrijpen waar gevoelige gegevens zich bevinden en het versnellen van ‘clean recoveries’. Dankzij de tweerichtingsintegraties kunnen klanten hun favoriete oplossingen gebruiken voor security, databescherming en cyberherstel. Daarnaast kunnen security operations teams deze integraties gebruiken om risico's en bedreigingen beter te doorgronden, zich ertegen te beschermen en ervan te herstellen.

De behoefte aan dit soort integraties is groot. Volgens recent onderzoek in opdracht van Commvault is slechts 1 procent van de onderzochte organisaties in staat om zich effectief te verdedigen tegen cyberaanvallen en ervan te herstellen. Daarbij geeft 54 procent van deze organisaties aan volledig vertrouwen te hebben in hun herstelmogelijkheden. Meer informatie over deze resultaten is te vinden in het 2024 Cyber Recovery Readiness Report. "Commvault richt zich op samenwerkingen met marktleiders op het gebied van cyber security, data security posture management (DSPM), en artificial intelligence (AI) met één doel voor ogen – klanten helpen hun securityniveau te verbeteren,” zegt Rajiv Kottomtharayil, Chief Product Officer bij Commvault. “Het vergt gezamenlijke inspanning om de huidige cyberdreigingen het hoofd te bieden. Door deze integraties helpen wij onze klanten een brug te slaan naar echte organisatorische weerbaarheid.”

Integraties met deze partners bevorderen zowel de data discovery en -classificatie als de cyberweerbaarheid en -security.  
Acante: Met Acante's oplossing voor data access governance voor moderne data- en AI-clouds kunnen datateams de toegang tot hun snelgroeiende hoeveelheid kritische gegevens vereenvoudigen en versnellen. Daarbij wordt een hoge mate van precisie, beveiliging en naleving van regelgeving gewaarborgd.
Dasera: biedt DSPM-oplossingen die bedrijven helpen gevoelige gestructureerde en ongestructureerde data te vinden, data security en governance te automatiseren en risico’s op het gebied van data security snel te vinden en te verhelpen.
Google Threat Intelligence: biedt een overzicht van bedreigingen en context dankzij AI. Hierdoor kunnen organisaties hun verdediging proactief opstellen, doeltreffend zoeken en nieuwe en onbekende dreigingen onderzoeken en erop reageren. Met een door Google Threat Intelligence gelicentieerde API key, kunnen klanten gemakkelijk Commvault-gedetecteerde dreigingen onderzoeken.
Splunk: verbetert zowel de detectie van bedreigingen als de reactiemogelijkheden via Splunk's geavanceerde data analytics platform. Het platform biedt bovendien real-time operationele intelligentie voor uitgebreide security-inzichten.
Wiz: biedt een geconsolideerd cloud security platform dat uitblinkt in het bieden van duidelijkheid, inzicht en context, zodat gebruikers hun cloudomgevingen kunnen beveiligen.

Partners