30-09-2024

PostgreSQL Global Development Group kondigt PostgreSQL 17 aan

Deel dit bericht

De PostgreSQL Global Development Group heeft de release aangekondigd van PostgreSQL 17, de nieuwste versie van de open source database. PostgreSQL 17 bouwt voort op tientallen jaren van open source ontwikkeling, verbetert de prestaties en schaalbaarheid terwijl het zich aanpast aan nieuwe datatoegang en opslagpatronen.

PostgreSQL is een data managementsysteem dat bekend staat om betrouwbaarheid, robuustheid en uitbreidbaarheid, en profiteert van meer dan 25 jaar open source ontwikkeling door een wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap en is uitgegroeid tot de favoriete open source relationele database voor organisaties van elke omvang.

Deze release van PostgreSQL voegt aanzienlijke prestatieverbeteringen toe, waaronder een gereviseerde geheugenbeheerimplementatie optimalisaties van opslagtoegang en verbeteringen voor hoge concurrency workloads, versnellingen in bulkladen en exporteren, en verbeteringen in queryuitvoering voor indexen. PostgreSQL 17 heeft functies die zowel nieuwe workloads als kritieke systemen ten goede komen, zoals toevoegingen met het SQL/JSON JSON_TABLE commando, en verbeteringen aan logische replicatie.

Systeemwijde prestatieverbeteringen
PostgreSQL 17 introduceert een nieuwe interne geheugenstructuur die tot twintig keer minder geheugen verbruikt. Hoge concurrency workloads kunnen tot twee keer betere schrijfdoorvoer zien door verbeteringen met de write-ahead log (WAL) verwerking. Daarnaast versnelt de nieuwe streaming I/O interface het lezen van gegevens uit tabellen.

Deze release breidt de functionaliteit uit voor zowel het beheren van data in partities als data gedistribueerd over remote PostgreSQL instances. PostgreSQL 17 ondersteunt het gebruik van identiteitskolommen en uitsluitingsrestricties op gepartitioneerde tabellen. PostgreSQL 17 breidt verder uit hoe gebruikers de algehele levenscyclus van hun databasesystemen kunnen beheren.

Partners