17-10-2024

OutSystems onthult Mentor

Deel dit bericht

OutSystems kondigt Mentor aan, een digitale agent die de hele software development life cycle ondersteunt. Zo helpt Mentor apps te creëren, in productie te brengen en te monitoren, gedreven door de kracht van low-code en GenAI.  
 
CEO en oprichter Paulo Rosado maakte het nieuws bekend tijdens de OutSystems ONE Conference, die in het teken staat van de nieuwste ontwikkelingen in applicatieontwikkeling met de kracht van low-code en generatieve AI. Mentor (voorheen Project Morpheus genoemd), zorgt ervoor dat workflows voor softwareontwikkeling en -beheer een belangrijk concurrentievoordeel worden. Met AI-gestuurde app-generatie, optimalisatie, geautomatiseerde kwaliteitscontroles en agents, allemaal beheerd volgens gecentraliseerde IT-standaarden, verhoogt Mentor de productiviteit van ontwikkelaars. Ook zorgt het ervoor dat applicaties voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.  
   
“De ‘generatieve softwarecyclus’ is hier. 93 Procent van de beslissers heeft plannen om nog meer te investeren in AI-gedreven oplossingen, waardoor de productiviteit van ontwikkelaars en hun waardecreatie tot ongekende hoogten stijgt,” aldus Rosado. “Snelheid kan echter zorgen voor technical debt en veiligheidsproblemen als er niet zorgvuldig mee wordt omgegaan. Met OutSystems Mentor kunnen ontwikkelaars in een paar minuten full-stack applicaties ontwikkelen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit, veiligheid of het beheer. Mentor zorgt ervoor dat apps vanaf het begin goed worden gebouwd, wat de manier waarop software wordt ontwikkeld verandert.”    
 
Mentor betekent een ware ‘shift-left’ benadering voor applicatieontwikkeling en stelt ontwikkelaars in staat eerder in het proces betrokken te zijn. Door te starten met discovery en rapid prototyping kunnen IT-teams ideeën valideren en hun eerste ontwerpen verfijnen voordat ze overgaan tot volledige ontwikkeling. Gebruikers beschrijven simpelweg de app die ze nodig hebben of hun visie daarop en Mentor genereert een eerste versie met de user interface, het datamodel en de bijbehorende bedrijfslogica. Door app-prototyping te automatiseren en te zorgen voor de hoogste codekwaliteit, herdefinieert Mentor de SDLC. Het combineert de populaire functies van het AI Mentor System met de geavanceerde innovaties van de OutSystems Developer Cloud (ODC).

OutSystems Mentor, dat eerder bekend stond als Project Morpheus, is een belangrijke stap vooruit in de AI-strategie van OutSystems. Deze behelst het gebruik van generatieve AI om iteratieve applicatieontwikkeling te versnellen; het toepassen van generatieve AI voor het bouwen van applicaties en in de hele SDLC om de veiligheid, prestaties en flexibiliteit te verbeteren om uiteindelijk transformatie te versnellen.

Partners