06-09-2015

Gemalto's IoT oplossing ondersteunt de ontwikkeling van vlootmanagement applicaties

Deel dit bericht

Gemalto, een grote speler in de digitale beveiliging, biedt beveiligde M2M connectiviteit en geavanceerde computing mogelijkheden voor een innovatieve IoT oplossing dat gebruikt wordt voor het management van voertuigen en vloten. Digital Communications Technologies (DCT), leverancier van draadloze GPS-apparaten, heeft Gemalto’s Cinterion M2M module gekozen voor de voorziening van een snelle, IP-gebaseerde verbinding voor een state-of-the-art logistieke app suite. De aanstuurders van de vloten kunnen gemakkelijker de reisroutes en distributieschema’s optimaliseren, de temperatuur van de cargo beheren, veilige rijgedrag bevorderen en snel de locatie van een voertuig identificeren in geval van diefstal.

Gemalto’s Java M2M technologie maakt een uniek IP-adres aan voor elk voertuig dat DCT’s beveiligde integratie ondersteunt. Alle gebruikers hebben toegang tot een groeiend aanbod van downloadbare vloot- en voertuigapps. Gemalto’s oplossing verzamelt data van sensoren geïntegreerd in de voertuigen. Deze sensoren meten dynamische elementen als bestuurders ID, GPS locatie, acceleratie, tijd, afstand, snelheid, shock, temperatuur van de cargo en meer. De data wordt verzonden naar de cloud, waar het omgezet wordt naar bruikbare intelligence en via een beveiligde interface en mobiele apps bekeken kan worden.

“Door Gemalto’s Cinterion Java M2M module kan het apparaat van DCT open-source API’s gebruiken die de ontwikkeling en integratie van de app vergemakkelijken,” zegt Juan Lazcano, hoofd van M2M Sales voor Noord-Amerika bij Gemalto. “Zonder unieke software, firmware of script te hoeven creëren voor elke implementatie, kunnen klanten snel en gemakkelijk hun oplossingen en mogelijkheden uitbreiden.”

Partners