Kunnen Agile en Scrum projecten ook falen?

Deel dit bericht

Op 14 november 2013 verzorgt Sander Hoogendoorn een praktische dag over Agile, Scrum en Kanban waarin onder andere deze vraag aaan de orde komt. En uiteraard hoe een falen kan worden voorkomen.

Tweederde van alle software development projecten falen. Projecten zijn duurder dan oorspronkelijk gepland, halen deadlines niet, leveren vaak niet de door de klant gewenste functionaliteit op of worden gestopt ver voordat er wordt opgeleverd. Veel van de problematiek is toe te wijzen aan het toepassen van traditionele, lineaire methodieken.
De term agile duidt een generatie van nieuwere software development aanpakken aan die zich kenmerkt door een nauwe samenwerking tussen business en IT, korte iteraties en het kunnen omgaan met veranderingen in projecten. Bekende aanpakken zijn Scrum, Extreme Programming (XP), Smart, DSDM, Lean en Kanban. Agile aanpakken, technieken en best practices worden inmiddels overal ter wereld succesvol toegepast.

Dit seminar laat zien hoe agile aanpakken, technieken en best practices bijdragen aan het succesvol(ler) uitvoeren van software development projecten. Sander Hoogendoorn, global agile thoughtleader bij Capgemini, bespreekt vanuit zijn ruim vijftien jaar ervaring in agile projecten, de voor- en nadelen van waterval en agile en gaat dieper in op de karakteristieken van agile. Het seminar geeft de overeenkomsten en verschillen aan tussen de belangrijkste agile aanpakken, zoals Scrum, Extreme Programming, Smart, en Kanban. Natuurlijk passeert ook een groot aantal best practices, tools en technieken uit de alledaagse praktijk de revue. Belangrijk aandachtspunt tijdens dit seminar is ook het omgaan met requirements, schatten en plannen in agile projecten.
Sander Hoogendoorn toont de lessons learned bij de succesvolle invoering van agile. Aan de hand van een aantal interactieve en leerzame oefeningen geeft het seminar de deelnemers een helder inzicht in de positieve bijdrage die agile kan leveren aan projecten. De spreker toont een reeks van concrete en pragmatische handvatten, technieken en best practices voor het implementeren van agile in uw organisatie. En bovendien laat Sander aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden zien waar het implementeren van agile en Scrum ook mis kan gaan.

Onderwerpen van het seminar
Tijdens het seminar worden onderstaande vragen beantwoord:
• Waarom werkt waterval niet?
• Wat is nu eigenlijk agile? En wat kenmerkt agile projecten? Wat zijn de best practices?
• Hoe werken teams samen?
• Welke rollen heb ik nodig? En hoe passen deze rollen op mijn huidige organisatie? Wat doet een product owner? Heb ik een project manager nodig?
• Hoe ga ik om met requirements in agile projecten?
• Hoe schat en plan ik mijn agile projecten?
• Waarin komen bekende aanpakken als Scrum, Kanban, XP, Smart overeen? Waarin verschilen ze?
• Hoe maak ik agile, Scrum en Kanban geschikt voor mijn organisatie?
• Kunnen agile en Scrum projecten ook falen? En zo ja, hoe kan ik dit voorkomen?
 

Het seminar wordt georganiseerd door Adept Events en kost € 725 per deelnemer. De eerste gelegenheid is 14 november 2013 en meer informatie over het programma en registratie vindt u op deze pagina.
 

Company:

Adept Events

Partners