DREAM-event beleeft derde editie

Deel dit bericht

‘Sustainable Requirements’ ofwel bewezen IT-oplossingen die hun bestaansrecht hebben verdiend en snel waarde toevoegen aan de business. Dat is het thema van het Dutch Requirements Engineering and Management (DREAM) event.

Op donderdag 22 september staat in Hotel Van der Valk in Houten de derde editie van dit jaarlijkse evenement op het programma, dat een platform biedt voor iedereen die professioneel is betrokken bij het opstellen en/of onderhouden van specificaties voor IT-applicaties. Tijdens het DREAM-event - een combinatie van een congres en een vakbeurs, gefaciliteerd door Atos - worden lezingen gegeven door nationaal en internationaal gerenommeerde sprekers.

 

Het DREAM-event biedt een platform aan organisaties en professionals om kennis te delen over Requirements Engineering in de breedste zin van het woord. Talrijke sprekers treden voor het voetlicht om de discussie over dit thema aan te gaan en bij de presentaties ligt de nadruk op de praktische toepasbaarheid. Eén van de keynote sprekers is Ellen Gottesdiener, oprichter en Principal Consultant van EBG Consulting Inc. Zij zal spreken over ‘Agile Requirements: Not an Oxymoron.’ De keynote van Frank Buytendijk - Chief Marketing Office van Be Informed en voormalig VP van Gartner Research - heeft als thema ‘Wat is waar, wat is echt, wat is goed’ - Drie vragen die we meer moeten stellen’. Op de vakbeurs tonen leveranciers bovendien hun nieuwste producten op het gebied van Requirement Engineering.

 

Sustainable Requirements

Door de financiële en economische veranderingen zijn organisaties gedwongen met minder middelen minimaal dezelfde prestatie te leveren. Dit stelt andere eisen aan IT. Zo maken grote veranderingsprojecten met enorme afbreukrisico's plaats voor kleinere projecten die snel waarde aan de business toevoegen. De behoefte aan concrete, praktische en bewezen oplossingen neemt toe. Een herwaardering van legacy resulteert in een betere ontsluiting en integratie van bestaande oude systemen in plaats van deze te vervangen. Bovendien willen klanten een beter en reëler inzicht in de kosten en baten van hun requirements. Ook bij Requirements Engineers is steeds meer aandacht voor ‘proven solutions’. Zij willen inzicht in hoe concepten, methoden, technieken en tools bijdragen aan betere requirements, een efficiënter Requirement Engineering-proces en andere aspecten van Requirement Engineering in de praktijk. Kortom: de behoefte aan ‘Sustainable Requirements’ neemt toe.

Partners