23-08-2011

Nieuwe workshop: Succes met Enterprise Architectuur

Deel dit bericht

Op 3 november 2011 organiseren Array Seminars en Business Process Magazine in samenwerking met BiZZdesign de eendaagse workshop Succes met Enterprise Architectuur.

Dr. Bas van Gils presenteert nieuwe workshop Enterprise Architectuur:

Succes met Enterprise Architectuur

Op 3 november 2011 organiseren Array Seminars en Business Process Magazine in samenwerking met BiZZdesign de eendaagse workshop Succes met Enterprise Architectuur.
 
Enterprise architectuur heeft de afgelopen jaren een belangrijke opmars gemaakt in organisaties. Als discipline wordt het architectuurdenken ingezet op verschillende niveaus in organisaties. Architecten komen in aanraking met verschillende disciplines, van strategie en business modeling, tot proces-management, informatiemanagement, IT, en infrastructuur. Een succesvolle architectuurfunctie geeft grip op de organisatie, en geeft antwoord op de vraag “hoe moeten we ons organiseren?”. De noodzaak om effectief om te gaan met steeds veranderende omstandigheden zowel binnen als buiten de organisatie staat hierbij centraal.
 
Inhoud workshop
In de afgelopen jaren zijn tientallen architectuurraamwerken, disciplines, talen en methoden ontwikkeld. In deze workshop staan de standaarden TOGAF en ArchiMate centraal.  Deze standaarden kennen een breed internationaal gebruik.  De kernelementen van beide standaarden worden besproken.
Architectuur is bovenal een praktische discipline. Derhalve bevat de workshop veel korte praktische oefeningen die in kleine groepjes worden voorbereid en centraal worden besproken ter versterking van de aangedragen theorie. Hierdoor krijgt u voldoende houvast om het geleerde meteen toe te passen in de eigen praktijk.
 

Doelgroep
Architectuur is bij uitstek een multidisciplinair vakgebied. Deze workshop is derhalve geschikt voor een breed publiek: business consultants, (aspirant) architecten, managers, verander- en informatiekundigen, IT’ers en leiders die betrokken zijn bij de professionalisering van de architectuurfunctie.
Deze workshop kan door maximaal 40 deelnemers tegelijk gevolgd worden. Tijdens de opdrachten wordt gewerkt in kleine groepen. Voor de groepsindeling van de opdrachten wordt de deelnemers bij aanmelding gevraagd aan te geven bij welke organisatie zij werkzaam zijn, wat de organisatie doet aan architectuur en hoeveel ervaring men al met architectuur heeft.
 

Company:

Array Seminars

Partners