18-08-2011

Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 Beta beschikbaar

Deel dit bericht

Red Hat heeft een nieuwe versie van haar end-to-end virtualisatieoplossing uitgebracht. Met het uitbrengen van Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 Beta toont Red Hat al inzicht in de verbeterde mogelijkheden ten aanzien van schaalbaarheid en prestaties voor zowel desktop- als servervirtualisatie.

Red Hat Enterprise Virtualization en zijn Kernel-based Virtual Machine (KVM) hypervisor technologie genieten sterke populariteit. Klanten zoals DreamWorks Animation en NTT Communications kondigden al aan dat hun clouddiensten gebouwd zijn op basis van Red Hat Enterprise Virtualization. In samenwerking met andere marktleiders heeft Red Hat bovendien geholpen de Open Virtualization Alliance op te richten om KVM als open alternatief op propriëtaire virtualisatieoplossingen te promoten. De OVA is goed ontvangen door de markt en kende een significante groei in het aantal leden. KVM voorzag verder in het merendeel van de gepubliceerde SPECvirt 2010 benchmark resultaten op www.spec.org, inclusief de hoogste score.
 
De huidige bètaversie van Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 omvat een aantal belangrijke verbeteringen waaronder:
  • Red Hat Enterprise Virtualization Manager is nu een Java-applicatie die draait op JBoss Enterprise Application Platform op Red Hat Enterprise Linux.
  • Een geactualiseerde KVM hypervisor die gebaseerd is op de nieuwste Red Hat Enterprise Linux 6.
  • Toonaangevende prestaties en schaalbaarheidsniveaus, ondersteuning tot 128 logische CPU’s en 2TB geheugen voor hosts, tot 64 vCPU’s en 2TB geheugen voor gasten.
  • Een power user portal die eindgebruikers voorziet van virtuele machines, waarmee ze templates kunnen definiëren en hun eigen omgevingen kunnen beheren.
  • Een RESTful API waarmee alle aspecten van Red Hat Enterprise Virtualization programmatisch beheerd en geconfigureerd kunnen worden.
  • Nieuwe multi-level administratieve mogelijkheden, het verbeteren van productfunctionaliteiten voor zeer grote implementaties.
  • Nieuwe mogelijkheden voor lokale opslag.
  • Een geïntegreerde en ingebouwde rapportagemachine voor analyses.
  • SPICE WAN optimalisatie en verbeterde prestaties waaronder dynamische compressie en het automatisch afstemmen van desktop effecten en kleurdiepten. De nieuwe versie van SPICE ondersteunt Linux desktops eveneens beter.

Company:

Red Hat

Partners