02-08-2011

NorthgateArinso maakt meervoudige dienstverbanden in SAP HCM mogelijk

Deel dit bericht

NorthgateArinso heeft een oplossing gelanceerd voor salarisverwerking van medewerkers met meervoudige dienstverbanden. Deze oplossing is inmiddels al geïmplementeerd bij bedrijven in de zorgsector en een aantal universiteiten.

De dienstverlener heeft deze oplossing zelf ontwikkeld binnen SAP HCM. Met de oplossing kunnen organisaties voor hun medewerkers een juiste cumulatieve berekening maken van de sociale verzekeringspremies, de loonheffing en overige berekeningen alsof het één dienstverband is. Automatische verwerking van meervoudige dienstverbanden in SAP HCM is mogelijk. Alle handmatige acties of workarounds behoren hierdoor tot het verleden.


Meervoudige dienstverbanden komen vooral voor bij (semi-) overheidsinstellingen, zorginstellingen en universiteiten. Medewerkers binnen deze organisaties hebben vaak meerdere dienstverbanden. Een voorbeeld is een arts die voor 60 procent chirurg is en voor 40 procent op de spoedeisende hulp werkt.

Salarisadministrateurs van deze organisaties lopen vaak tegen het feit aan dat zij niet meerdere functies aan één werknemer kunnen koppelen of de kosten per functie niet kunnen journaliseren naar aparte kostensoorten. Ook moeten zij de sociale verzekeringspremies en loonheffing bereken als zijnde één dienstverband. Dit moet bij medewerkers met meervoudige dienstverbanden niet apart per personeelsnummer gebeuren, maar cumulatief en hierbij rekening houdend met het progressieve belastingstelsel en het maximum dagloon voor de sociale verzekeringspremies.


Met de oplossing van NorthgateArinso kunnen fiscale, sociale en overige berekeningen, zoals vakantietoeslag, over meerdere dienstverbanden uitgevoerd worden, alsof het één dienstverband is. De registratie in SAP HCM blijft dus standaard, de oplossing van NGA zit in het payrollproces. De oplossing is volledig geïntegreerd in SAP HCM, de verwerking en berekening gebeurt volledig automatisch.

Partners