12-05-2011

SAP bespaart 170 miljoen met duurzaam beleid

Deel dit bericht

SAP heeft sinds 2008 meer dan 170 miljoen euro bespaard met haar duurzaamheidsbeleid. Dat blijkt uit de driemaandelijkse duurzaamheidsupdate van SAP. De besparingen zijn het gevolg van een strikt beleid waarin de focus ligt op tal van duurzaamheidsinitiatieven en -innovaties. Het rapport geeft ook gedetailleerde cijfers over de emissie van CO2

SAP is er de afgelopen vier jaar in geslaagd de uistoot van broeikasgassen terug te dringen. Het terugbrengen van de emissie en de besparingen die daaruit voortvloeien, zijn het gevolg van een aantal focuspunten. Denk hierbij aan investeringen in efficiƫnte en energiezuinige projecten, veranderingen in het beleid op het gebied van woon-werkverkeer en het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen.
 
Het rapport toont aan dat SAP in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 zes procent meer CO2 uitstootte dan in het eerste kwartaal van 2010. Deze geringe toename is het gevolg van een groei van het werknemersbestand met vijf procent in combinatie met een toename van het aantal vliegreizen van SAP werknemers. SAP realiseerde daarentegen significante verbeteringen in het eerste kwartaal van 2011, zoals een afname in de emissie door verwarming van gebouwen van 24 procent. SAP ligt goed op koers om dit jaar de geprognosticeerde CO2-uitstoot van maximaal 465 kiloton te halen. In de cijfers is de overname van Sybase niet meegenomen.

Company:

SAP

Partners