15-04-2011

Amis Services agile gecertificeerd

Deel dit bericht

AMIS Services heeft al haar technische professionals, managers en accountmanagers Agile Foundation gecertificeerd via het Agile Consortium. AMIS is de eerste organisatie in Nederland die een dergelijke agile certificering dusdanig breed uitrolt. Het Agile Foundation certificaat is een kennisgericht certificaat waarmee een basis-agile bewustzijn wordt geborgd.

Naast deze algemene foundation certificering beschikte AMIS al over gecertificeerde Scrum Masters, Certified Product Owners en een Certified Agile Project Leader Practitioner.
Agile kenmerkt zich door in korte overzichtelijke periodes werkende producten op te leveren. Binnen de agile werkwijze ligt de nadruk op directe communicatie. De meeste agile teams zijn gehuisvest op één locatie. Door de nadruk op communicatie en de frequente oplevering is voortgang snel zichtbaar en eenvoudig meetbaar. Op dit moment is Scrum de meest gebruikte Agile methodiek. Andere methoden zijn XP, FDD, RUP en DSDM.
Het Agile Consortium richt zich op het integreren van Agile practices en methodieken in een organisatiecontext. Met behulp van haar leden zorgt het Agile Consortium dat Agile kennis en innovaties zichtbaar en praktisch toepasbaar worden voor organisaties.
Het Agile Consortium levert drie niveaus van certificering:
1. Agile Foundation voor iedereen die betrokken is bij een agile project.
2. Agile Project Leader Practitioner voor professionals die een leidende rol hebben in een agile project.
3. Agile Master voor professionals die op strategisch niveau betrokken zijn bij de introductie van agile.

Company:

AMIS

Partners