24-01-2011

Studenten maken kennis met Agile

Deel dit bericht

Studenten van de Universiteit van Leiden hebben kennis gemaakt met de Agile werkwijze. Maurits Rijk, Agile Consultant bij Xebia, verzorgde een gastcollege voor 25 tweedejaars studenten en vijf promovendi.

Rijk verzorgde het gastcollege op uitnodiging van Michel Chaudron, Programme Director van de studie ‘ICT in Business’. Als onderdeel van het vak ‘Software Engineering’ heeft hij de studenten in een twee uur durend college uitgelegd hoe Agile Software Development werkt en hoe zich dat verhoudt tot de klassieke watervalmethodiek.

Halverwege het college mochten de studenten het tot dan toe geleerde in de praktijk brengen aan de hand van een simulatie waarbij drie iteraties in Scrum werden nagebootst. In een half uur tijd hebben zij zelf ervaren dat zowel de betrouwbaarheid van hun schatting als hun productiviteit sterk toenamen.

De studenten waren dan ook zeer te spreken over de Agile ontwikkelmethode en waren van mening dat dit een zeer effectieve wijze is om software te ontwikkelen. Volgens Chaudron mag het college over Agile in de toekomst deel uitmaken van het lesprogramma.

Company:

Xebia

Partners