09-10-2015

Snow Software werkt samen met Red Hat om software-investeringen van open source-gebruikers te optimaliseren

Deel dit bericht

Snow Software, marktleider op het gebied van Software Asset Management (SAM), gaat een samenwerking aan  met Red Hat, wereldwijde leverancier van open source-oplossingen. Door deze samenwerking kunnen organisaties die gebruikmaken van open source software profiteren van de SAM-oplossingen van Snow.

De development en software recognition-teams van Snow werken nauw samen met Red Hat om de herkenning en het beheer van Red Hat-software en -licenties te optimaliseren. Hierdoor hebben eindgebruikers de mogelijkheid om Red Hat-licenties in dezelfde softwarelicentie optimalisatie-oplossing te beheren als die van andere uitgevers en software. De samenwerking met Snow zorgt ervoor dat Red Hat er met meer zekerheid op kan vertrouwen dat de licentie-informatie van klanten juist is.

Petra Heinrich, vice president EMEA Partners and Alliances bij Red Hat, legt uit wat de voordelen zijn voor de klant: “Door met het team van Snow samen te werken, helpen we klanten hun software-herkenning op een aantal punten te verbeteren. Het Subscription Education and Awareness Program-team van Red Hat zet Snow License Manager in om rapporten te maken die voldoen aan de specifieke proceseisen van organisaties.”

Peter Bjorkman, CTO bij Snow, voegt toe: “We hebben al een aantal gezamenlijke klanten en partners die onmiddellijk kunnen profiteren van het werk dat we met de collega’s van Red Hat hebben verricht. Het opent ook de deur naar organisaties die nog geen gebruik maken van SAM-technologieën voor het beheren en optimaliseren van hun software-investeringen.”

De verbeteringen aan de Linux software-herkenning zijn, dankzij Snow’s dynamische levering van software updates voor on-premise en gehoste platformen, direct beschikbaar voor Snow-klanten. Verdere verbeteringen richten zich op het leveren van meer rapportagemogelijkheden voor Red Hat-licenties en worden uitgebracht als update van Snow License Manager met behulp van de automatische update service.

Partners