13-10-2015

Amazon Web Services komt met groot aantal nieuwe diensten

Deel dit bericht

Amazon Web Services heeft op de jaarlijkse re:Invent conferentie in Las Vegas nieuwe diensten aangekondigd: onder andere de Relational Database Service voor MariaDB en de Accenture AWS Business Group.

MariaDB database engine.
AWS gaat samenwerken met de MariaDB community en introduceert daarvoor de Relational Database Service voor MariaDB. Er blijkt een grote behoefte te bestaan bij klanten van AWS aan ondersteuning van MariaDB, dat nu wereldwijd twee miljoen gebruikers kent. Deze samenwerking biedt nieuwe opties bij opzet en gebruik van MariaDB. Bedrijven kunnen via de AWS connectie met MariaDB ondersteuning krijgen op het gebied van cloudgebaseerde database services, geoptimaliseerde high-performance architectuur, creatie van hybride cloud-gebaseerde datasystemen en vermindering van de werkdruk van de database administrator.

Accenture AWS Business Group
Ook is een nieuwe bedrijfssamenwerking opgezet met Accenture. AWS en Accenture brengen ieder experts in op het gebied van cloud-oplossingen en -ontwikkeling, marketing, sales. Het is de bedoeling dat de Accenture AWS Business Group enterpriseklanten helpt hun bedrijfsoplossingen sneller naar de cloud te brengen. Hierbij geboden diensten zijn consulting en speciaal ontworpen oplossingen die het voordeel bieden van het on-demand 'as-a-service' model via de AWS cloud.
Voorlopig ligt de nadruk op twee terreinen: transformatie, migratie en ontwikkeling van diensten op AWS; Analytics en Big Data, waarbij een rol is weggelegd voor het Accenture Insights Platform. Tevens kijkt het samenwerkingsverband naar snel groeiende markten als Internet of Things en Security.

Internet of Things
Andere aankondigingen door AWS betroffen een Database Migration Service, de Schema Conversion Tool en Amazon IoT, een Internet of Things platform dat met diverse AWS diensten integreert; o.a. Lambda, DynamoDB, Amazon S3, Kinesis analytics.
Uit alle aankondigingen blijkt het grote vertrouwen van CEO Jeff Bezos om veel in AWS te investeren.

Partners