14-10-2015

Teradata Database komt beschikbaar op Amazon Web Services

Deel dit bericht

Teradata, leverancier van oplossingen voor Big Data analytics, stelt haar Teradata Database beschikbaar voor cloud-inzet op Amazon Web Services (AWS). Het is voor het eerst dat de Teradata Database voor productie in de publieke cloud wordt aangeboden.

De eerste versie van de Teradata Database op AWS zal worden aangeboden op een verscheidenheid aan multi-terabyte Amazon Elastic Cloud Compute (EC2) servers, in enkele AWS ondersteunde regio’s op de AWS Marketplace. Amazon EC2 is een webservice die het voor businessklanten mogelijk maakt om applicaties in de Amazon computing environment te gebruiken en alleen te betalen voor de gebruikte rekenkracht en opslag. Elke organisatie, groot en klein, zal de kracht van de Teradata database kunnen gebruiken met de schaalbaarheid van AWS.

De Teradata Database op AWS ondersteunt testen en development, quality assurance, data marts, disaster recovery, en production analytics. In het eerste kwartaal van 2016 wordt de Teradata Database op AWS mondiaal uitgerold.

Partners