19-10-2015

Red Hat neemt Ansible over, leverancier van oplossingen voor IT automation en DevOps

Deel dit bericht

Red Hat, Inc., wereldwijd aanbieder van open source oplossingen, heeft aangekondigd dat een definitieve overeenkomst is gesloten voor de overname van Ansible, Inc., leverancier van oplossingen voor IT automation en DevOps. Ansible's automation mogelijkheden, in combinatie met Red Hat's huidige managementportfolio, stellen gebruikers in staat om de kosten te verlagen en de complexiteit van opzet en beheer van zowel cloud-native als traditionele applicaties over hybride cloudomgevingen te verminderen.

Met de aangekondigde overname kan Red Hat haar marktpositie uitbreiden op het gebied van hybride cloud management, OpenStack en containers.
Van deployment en configuratie tot de uitrol van upgrades, met Ansible aan boord kan Red Hat gebruikers ondersteunen bij:
- opzetten en beheren van applicaties over private and publieke cloudomgevingen;
- snelle service delivery door DevOps initiatieven;
- stroomlijnen van OpenStack installaties en upgrades;
- versnelde container adoptie door vereenvoudigde orkestratie en configuratie.
 
Het Ansible project is een van de meest populaire open source automation projecten op GitHub met een actieve en zeer betrokken community, met bijna 1200 leden die bijdragen. Na de overname van Ansible zal Red Hat's portfolio van open hybride cloud- en IT managementoplossingen bestaan uit:
- Red Hat CloudForms, een open managementplatform dat voorziet in orkestratie, governance en policy-based controle over hybride cloudoplossingen met self-service provisioning, resource management, quota enforcement, metering, chargeback;
- Red Hat Satellite, een alomvattende lifecycle managementoplossing met geïntegreerde infrastructuurprovisioning, softwaredistributie, patch management en auditingmogelijkheden;
- Ansible en Ansible Tower, een IT automation en DevOps platform dat duidelijk verbeterde en vereenvoudigde multi-tier applicatie deployment en IT automation over hybride cloudoplossingen mogelijk maakt.
 
De overname is voor oktober 2015 gepland.

Saïd Ziouani, medeoprichter en CEO, Ansible
“Wij zijn enthousiast dat Red Hat, wereldwijd leider in open source, Ansible heeft gekozen om de toekomst van IT automation en systeemmanagement zeker te stellen. Het is een bewijs dat Ansible door zijn eenvoud, het grote aantal zakelijke klanten en de robuuste community een winnaar is in enterprise IT automation, van computing tot networking, cloud en containers."

Joe Fitzgerald, vice president, Management, Red Hat
“Ansible is duidelijk leidend in IT automation and DevOps en helpt Red Hat om een belangrijke stap te zetten richting onze bedrijfsdoelen. Ik ben blij om Ansible bij Red Hat te verwelkomen en samen aan de toekomst te werken.”

Partners