13-11-2015

Red Hat introduceert OpenShift Enterprise 3.1 en Red Hat Atomic Enterprise Platform

Deel dit bericht

Red Hat, leverancier van open source software, komt met belangrijke verbeteringen aan zijn uitgebreide portfolio voor het ontwikkelen en implementeren van applicaties met gebruik van Linux-containers, OpenShift en Atomic.

Steeds meer bedrijven kijken naar de adoptie van een container-gebaseerde architectuur voor applicatie-workloads. Het verbeterde aanbod van Red Hat maakt het gebruik van Linux-containers in het Docker-formaat mogelijk om zo op microservices-gebaseerde applicaties te creëren, waarmee traditionele workloads gemoderniseerd kunnen worden. Hierbij profiteert men van de veiligheidsfuncties van een geconsolideerde basis, gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux. De nieuwe Red Hat producten zijn:
- OpenShift Enterprise 3.1, de nieuwste versie van Red Hat’s applicatieplatform, ontworpen om stateful en stateless applicaties te bouwen, implementeren en draaien op private en publieke cloud-infrastructuren.
- Red Hat Atomic Enterprise Platform Public Preview, een geoptimaliseerd container infrastructuurplatform voor het implementeren, draaien en beheren van containers voor de hele onderneming.
Samen bieden ze een uitgebreid platform voor de inzet van traditionele en container-gebaseerde applicaties. Dit betekent dat klanten applicaties niet hoeven aan te passen voor gebruik op technologieën van Red Hat. Bedrijven kunnen hierdoor consequent een verscheidenheid aan applicaties ontwikkelen, integreren, implementeren en beheren in een veiligere voor containers geoptimaliseerde infrastructuur.

OpenShift Enterprise 3.1
OpenShift by Red Hat is het enige enterprise-ready, web-scale container applicatieplatform in de markt, dat gebaseerd is op Docker Linux-containers, Kubernetes orkestratie en Red Hat Enterprise Linux 7. Deze nieuwste versie omvat een betere Docker en Kubernetes gebruikerservaring voor ontwikkelaars, middlewarediensten voor OpenShift en OpenStack-integratiemogelijkheden. Deze verbeteringen en nieuwe functies leveren een nieuw generatie platform dat ontwikkelaars flexibiliteit en keuze biedt en IT operations teams bruikbare inzichten verschaft. Ook zorgt het voor een meer gestroomlijnd beheer, met ondersteuning van traditionele stateful applicaties en nieuwere cloud-native stateless applicaties.
Nieuwe en verbeterde mogelijkheden binnen OpenShift Enterprise 3.1 zijn:
- Application lifecycle management voor containers inclusief nieuwe en bijgewerkte self-service tools voor het ontwikkelen van applicaties van web, command line of IDE interfaces, application build automation enhancements, Jenkins CI-integratie en geautomatiseerde implementatie-mogelijkheden om applicaties te beheren - van ontwikkeling tot productie.
 - Een enterprise-niveau container infrastructuur (ook apart in public preview beschikbaar als Atomic Enterprise Platform) dat gebruikmaakt van de nieuwste, stabiele Docker containerstandaard en de Kubernetes orkestratie-engine. Deze biedt een betrouwbare omgeving voor het ontwikkelen van container-gebaseerde applicaties.
- Toegang tot nieuwe Red Hat JBoss Middleware diensten, die gemakkelijk integreren binnen een container-architectuur, waaronder Red Hat JBoss Fuse, Red Hat JBoss BRMS en Red Hat JBoss Data Grid. Deze producten helpen ontwikkelaars om het bouwen en integreren van applicaties te versnellen en om ze aan te passen met vertrouwde en ondersteunde open source tools, wat aanzienlijk minder opstarttijd vergt en een uniforme ervaring in hybride architecturen oplevert.
- Geavanceerde management-mogelijkheden (geboden door Red Hat CloudForms) rond containers, projecten en gebruikers met de mogelijkheid tot uitbreiding over traditionele VM-gebaseerde infrastructuren en private en publieke clouds.
- Verbeterde gebruikerservaring en web console met betere applicatie controles en activiteit-visualisatie; log- en metriekmogelijkheden.

Atomic Enterprise Platform Public Preview
Om versnelde adoptie van container technologie door klanten en partners aan te moedigen en om participatie van de community te bevorderen, maakt Red Hat zijn container-infrastructuurmogelijkheden ook beschikbaar via Atomic Enterprise Platform als een vrij toegankelijke public preview. Het platform draait op een scale-out cluster van Red Hat Enterprise Linux Atomic Host, Red Hat’s minimale footprint, container-geoptimaliseerd besturingssysteem of Red Hat Enterprise Linux 7-instances. Dit vormt de enterprise-class basis voor het leveren van zowel cloud-native als traditionele applicaties met containers.
Red Hat Atomic Enterprise Platform omvat:
- Runtime en packaging format, aangedreven door Docker en het Open Container Initiative (OCI) formaat.
- Orkestratie- en cluster-diensten, gebouwd op Kubernetes, voor complexe multi-container diensten en scheduling over een host-cluster.
- Netwerk- en opslag plug-ins: schaalbaar, multi-host container networking op Open vSwitch, en opslag-plugins om het draaien van stateful services in containers mogelijk te maken.
- Registry-diensten voor veiligere opslag en het beheer van shared container images
- Containerstandaarden en veiligheid uitgelicht door Red Hat’s uitbreiding van het gecertifeerde container ecosysteem, dat als doel heeft om een veiliger model te realiseren voor het leveren van container-applicaties.
Daarnaast wordt de integratie van Red Hat Gluster Storage en Red Hat Ceph Storage met OpenShift Enterprise 3.1 en Red Hat Atomic Enterprise Platform Public Preview volledig ondersteund door Red Hat. Dit heeft als doel om naadloze, elastische opslag te bieden voor applicaties of microservices die in containers draaien. Via een aantal Kubernetes volume-plugins biedt Red Hat IT-organisaties aanzienlijk meer keuze in controle en flexibiliteit voor de beste opslagprotocollen, voor gebruik met stateful container-gebaseerde applicaties.

Beschikbaarheid
De algemene beschikbaarheid van OpenShift Enterprise 3.1 staat gepland voor eind november, gelijktijdig met de beschikbaarheid van de Red Hat Atomic Enterprise Platform Public Preview.

Company:

Red Hat

Partners