11-12-2015

Red Hat CloudForms 4 ondersteunt Microsoft Azure, containerbeheer en self-service

Deel dit bericht

Red Hat, aanbieder op het gebied van open source software, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat CloudForms 4, de nieuwste versie van zijn oplossing voor hybride cloudbeheer. Red Hat CloudForms 4 is gebouwd op een open platform en biedt een consistente ervaring en lifecycle-beheer voor verschillende virtualisatie-, private cloud-, publieke cloud- en containeroplossingen.

Ondersteuning voor Microsoft Azure en uitgebreid containerbeheer
Red Hat CloudForms 3.2 was het eerste cloudbeheerplatform dat volledig open source was en zowel de OpenStack-infrastructuur als de workloads vanuit een enkel platform beheert. Met CloudForms 4 blijft Red Hat-functionaliteiten toevoegen, die ontwikkelaars en operators nodig hebben.
• Ondersteuning voor Microsoft Azure – In navolging van de recente aangekondigde samenwerking van Red Hat en Microsoft omvat Red Hat CloudForms nu ook Microsoft’s platform Azure. Klanten die Azure gebruiken kunnen nu ook deze workloads en resources binnen CloudForms beheren.
• Ondersteuning voor containers – Aangezien meer enterprises hun workloads in containers laten draaien, willen ze deze nieuwe configuraties zelf onderzoeken. CloudForms 4 voegt beheer toe voor containerarchitecturen en biedt klanten inzicht in workloads die draaien in OpenShift Enterprise by Red Hat en in de infrastructuur die OpenShift host. Op deze manier beheert CloudForms de relaties tussen de containers via de Platform-as-a-Service (PaaS) laag naar de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) laag of de fysieke host.
• Verbeterde self-service en operations – Verbeterde dashboards en grafieken in CloudForms zorgen ervoor dat gebruikers de relaties tussen verschillende cloudplatformen en containers hosts beter kunnen zien.

Red Hat CloudForms vindt continu en inspecteert automatisch nieuwe middelen die inzicht bieden in verschillende platforms, waaronder Amazon Web Services; Hyper-V; Microsoft Azure; OpenShift by Red Hat; OpenStack; Red Hat Enterprise Virtualization en VMware.

ManageIQ Community Momentum
Red Hat CloudForms 4 werd in juni 2014 geïntroduceerd en is gebaseerd op de code verkregen na de acquisitie van ManageIQ, Inc.. Het is de derde versie die op het ManageIQ opensourceproject is gebaseerd. De ManageIQ community brengt ontwikkelaars, onderzoekers en gebruikers bijeen om samen te werken en innovatie te stimuleren in het uniform beheer van hybride cloudomgevingen. Sinds de laatste versie CloudForms heeft de community significante tractie gerealiseerd met bijdragen van:
• Booz Allen Hamilton droeg code bij om Project Jellyfish met ManageIQ te integreren. Booz Allen introduceerde in 2014 project Jellyfish met als doel een slimmer, meer intuïtief cloudservicebeheer beschikbaar te maken. Project Jellyfish vormt de basis voor de nieuwe self-service user interface in Red Hat CloudForms 4.
• Nuage Networks, die een provider voor CloudForms bouwt om software-defined networking (SDN) te beheren. Naar verwachting zal dit in een toekomstige CloudForms-versie worden verwerkt.
• Produban, de IT-organisatie van Grupo Santander, draagt bij aan het ManageIQ-project met verbeterde chargeback en onderstuning van het facturatieproces.

Beschikbaarheid

Red Hat CloudForms 4 is per direct te downloaden voor klanten met een abonnement.

Partners