08-01-2016

Salesforce Ventures investeert in Nederlandse startup Cloud9

Deel dit bericht

Cloud9, de Amsterdamse ontwikkelaar van browser-gebaseerde ontwikkelomgevingen heeft een complete online IDE op de markt gebracht voor Salesforce ontwikkelaars. Voor Cloud9 is dit opnieuw een belangrijke stap om te komen tot meer geïntegreerde en productievere manieren om applicaties te bouwen in de cloud. Cloud9 ontving hiertoe ook een investering van Salesforce Ventures die gebruikt zal worden  voor een verdere versterking van de developer experience.

Cloud9 for Salesforce is een intuïtieve, moderne ontwikkelomgeving voor App Cloud, Salesforce’s Platform-as-a-Service. Door het wegnemen van tijdrovende installaties, configuratie en updates, hebben ontwikkelaars nu direct toegang tot alle faciliteiten van hoogwaardige desktop editors, met al het gemak, flexibiliteit en kracht van de cloud. Van taalondersteuning en gedeelde projecten tot en met samenwerking en aanpassing van de workspace. Salesforce ontwikkelaars hebben nu een naadloze, productievere ervaring bij het ontwikkelen voor de cloud. Geheel in de cloud.

Met meer dan 2,3 miljoen ontwikkelaars is de Salesforce-developer community een van de snelst groeiende enterprise developer communities ter wereld. "Vanuit ons perspectief, is de verhuzing naar de cloud de meest opwindende en directe kans voor de ontwikkeling van software. Het is niet alleen mogelijk, het gebeurt ook echt en het is beter”, zegt Ruben Daniels, CEO en oprichter van Cloud9.

Cloud9 biedt een ontwikkelomgeving in de cloud waarmee ontwikkelaars direct aan de slag kunnen en kunnen samenwerken met hun teams, studenten en collega's. Cloud9 IDE wordt gebruikt door duizenden organisaties in tientallen landen, zowel binnen kleine bedrijven also ook bij organisaties binnen de Fortune 500. Cloud9 is in 2011 opgericht in Amsterdam en heeft inmiddels ook een vestiging in  San Francisco.

Salesforce Ventures investeert $100 miljoen in Europese startups
Salesforce Ventures – de wereldwijd opererende investeringsmaatschappij van Salesforce heeft $100 miljoen vrijgemaakt voor Europese startups. Naast financiële ondersteuning om de bedrijfsgroei te versnellen, krijgen de verkozen startups ook toegang tot ’s werelds grootste cloud-ecosysteem en worden ze begeleid door innovators en executives van Salesforce. Cloud9 is het eerste Nederlandse bedrijf waarin Salesforce Ventures heeft geinvesteerd als onderdeel van dit programma.

Salesforce Ventures portfolio
Salesforce Ventures investeert sinds 2009 in startups die zich bezighouden met het ontwikkelen van enterprise cloud-apps. Onderdeel van het huidige portfolio van SalesforceVentures zijn onder andere de Europese cloud-bedrijven CartoDB, Cloud9 IDE,CloudSense,  NewVoiceMedia, Qubit, Universal Avenue en YOUR SL. In totaal heeftSalesforce sinds 2009 in ruim 150 startups geïnvesteerd.

Company:

Salesforce, Cloud9

Partners