13-01-2016

Automation framework Ansible 2.0 van Red Hat breidt ondersteuning voor hybride cloud-implementaties uit

Deel dit bericht

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van open source-oplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Ansible 2.0. Deze nieuwe versie van het eenvoudige en krachtige open source IT-automation framework brengt meer stabiliteit, nieuwe automatiseringsmogelijkheden en nieuwe integraties met een verscheidenheid aan diensten en providers. Daarnaast is de ondersteuning voor publieke, private en hybride cloud-omgevingen uitgebreid en verbreedt het de footprint van Ansible in Microsoft Windows-omgevingen en het netwerkbeheer.

Ansible wil dat ontwikkelaars en operators in IT-organisaties zich de software snel eigen kunnen maken en in kunnen zetten om routine activiteiten te automatiseren. Ansible 2.0 zorgt ervoor dat starten met Ansible eenvoudiger is dan ooit tevoren. De oplossing bevat de volgende verbeteringen:
* Task blocks maken de ontwikkeling van playbooks en taken eenvoudiger en bieden bovendien de optie om exception handling en herstel te integreren; 
· Een verfijnde playbook-functie identificeert fouten en biedt suggesties voor oplossingen;

* Nieuwe execution modes bieden gebruikers manieren om de implementatie te versnellen; 

* Meer flexibiliteit maakt het hergebruik van automatiseringscontent in verschillende omgevingen makkelijker; 

* Logging van playbook-informatie aan diensten, zoals chat, email, of log aggregators kan eenvoudig worden geconfigureerd via nieuwe plugins.

Automatisering door community-gedreven innovatie
Ansible profiteert van een wereldwijde community van ontwikkelaars en gebruikers. Zo zijn er 2.000 personen die bijdragen aan GitHub en meer dan 200 nieuwe personen die een bijdrage leverden aan de nieuwe Ansible-versie. Hierdoor is de oplossing afgestemd op de wensen van bijna elke IT-organisatie.

De modulariteit van de Ansible code-base, gecombineerd met het gemak voor eigen bijdragen, maakt het niet alleen mogelijk om de huidige infrastructuur te beheren, maar ook om snel nieuwe IT-behoeften te adopteren en snel opkomende technologieën, die door leden van de community worden voortgebracht, te integreren. Ansible 2.0 bevat bijna 200 nieuwe modules voor zowel de publieke, private als hybride cloud, die gericht zijn op containers, networking en Windows. Hiermee kunnen gebruikers meer zaken dan ooit tevoren automatiseren.
Tot de nieuwe mogelijkheden behoren onder andere:
* Nieuwe modules voor het beheren van OpenStack; 

* 30 nieuwe modules voor het verbeteren en uitbreiden van de ondersteuning voor Amazon Web Services;
* Uitgebreide ondersteuning voor het configureren en beheren van VMware-omgevingen; 

* Uitgebreide ondersteuning voor het beheren van Microsoft Windows-omgevingen; 

* Substantiële verbeteringen in de Docker-module en een nieuwe Docker connection plugin;
· Verbeterde ondersteuning voor netwerkautomatisering.

“Wij geloven dat onze gebruikers zich moeten kunnen richten op het verbeteren van hun business in plaats van het zich eigen maken van complexe tools. Ansible 2.0 lost die belofte in en biedt meer flexibiliteit ten aanzien van de Ansible Playbook automatiseringstaal. Daarnaast behouden ontwikkelaars het gebruikersgemak en de eenvoud om snel te kunnen starten,” zegt Tim Cramer, head of Ansible Engineering bij Red Hat.

Beschikbaarheid
Ansible 2.0 is nu beschikbaar via GitHub, PyPi en de package managers van de meeste grote Linux-distributies. Ansible Tower is via een abonnement beschikbaar en geschikt voor iedereen, van kleine bedrijven tot grote bedrijfskritische DevOps-teams in grootzakelijke bedrijven.

Meer informatie: Ansible-community

Partners